Thursday, January 13, 2011

:.masa berlalu.:

selsema... itu penyakit yg dtg semalam. bangun pagi je terasa hidung mengalir air... hangat! tekak pun rasa perit. hmm... penangan tak berhati2 kot masa berholiday weekend lepas. huhu tadi p klinik.... Dr. bg ubat cam biasa... xde MC sbb x amik. hehe maka duduk di bilik yg permai ni, mmg duduk saje. xde buat apa... layan FB sat... cari lagu kat YouTube... and nothing! so, banyak habiskan masa berangan2 je kot... biasalah... dah tua la katakan. huhu

sebenarnya ada persoalan yg melintas kat kepala ni... soalan yg sebenarnya memang wajib untuk dijawab. ya... kalau tak plan, apa la nak jadi kan? kan?? macam mana lah masa depan saya akan datang? tahun depan? lima tahun lagi? sepuluh tahun lagi? sampaikah ke usia itu? moga2 dipanjangkan umur.... insyaAllah... aminn Ya Rabb!!~

kalau cakap pasal masa depan, saya hanya ada satu jawapan aje:

"...Ikut flow je...."

owh, boleh ke?? huhu ada certain benda, boleh! ada sesetengah kes... hmm... kena la pikir.


sekarang ni... umur dah 25 tahun... ok, bulan lapan nti suku abad! huhu apa yg dah saya capai? hmm... pikir sat. errr... hmm... xde! pasti!! owh, boleh dilihat di situ ada pembaziran waktu! waduh... apa nak jadi dgn saya ni?? kalau tanya pasal cita-cita, masa kecik2 darjah 1 lg cikgu dok tanya... itu pun sebab nak isi kad 001. nak jadi cikgu laaa... [ikut abah] nak jadi nurse laaa... [ikut mama] =) bila dah masuk sekolah menengah, leh pulak tetiba nak jadi businesswoman. haha mmg kelakar! tp bila masuk science stream... saya nak jd engineer!! tapi... xboleh... mama x bagi! maka saya masuk sains hayat masa matrik... masa tu la saya buat term sendiri... "Ikut flow je..." bukan nak kata famili buat saya hilang arah [x terniat nak blame sape2] tapi... agak susah nak pikir kalau saya berada di sains hayat. kan senang ikut flow je... last2... macam hanyut je! huhu bila kenang balik... memang banyak buang masa... apatah lagi buang duit! sabar aje laa... kadang-kadang saya boleh menangis sebab fikir masa depan yang... ntah!

saya pernah terfikir nak jadi artis. hahaha gila x gila laaa... tapi... nak kena piat dengan mama dan abah?? mau atok kejar dgn tongkat sakti dia!! masa tu ada pakwe lagi... maka, saya makan nasihat dia... jgn heret orang yg kita sayang ke neraka. baikkk!!!

sekarang ni? nak kata saya tanam anggur pun x... xleh nak describe. yang saya x sabar sangat ni, nak habiskan apa yang saya sedang pegang sekarang! xmau lama2... dah rasa menyesal kerana buat pilihan ini 3 tahun lepas. patah balik?? mana boleh... tinggalkan?? dah half way dah ni... maka, ikut flow je la erk... jgn banyak bunyi...

"...go yana, go!!"

p/s: Demi masa, sesungguhnya manusia kerugian... melainkan yang beriman dan yang beramal soleh...

4 comments:

::alwaniamalini:: said...

huu anne darling.. bila memikirkan masa depan kita pun tak boleh nak agak kan. kita hanya merancang, tuhan yg tentukan segala2nya.

be strong! sikit je lg nak abes tu :)

L.R said...

cik wani: ada org kata masa depan itu misteri... tapi ble dirancang, dilorongkan betul2... akan nmpk ia!

thanx a lot!!! =)

maisara my said...

puitis sungguh bahasa kamu2 nih...salute!!!!

L.R said...

haha bersastera sekali sekala... hihi =)