Wednesday, July 28, 2010

:.28hb Julai.:

assalamualaikum... hello!!~ hari ni hari Rabu. hari ini juga ulang tahun kelahiran kawan baik saya. saya kenal dia semasa sama2 menuntut di UPM. sama2 mengharungi hari2 kuliah selama 3 tahun... sama2 kena marah semasa orientasi... sama2 duduk kat floor CRYSTAL... sama2 mengenakan junior yg baru masuk... sama2 bzi kat sekretariat... sama2 jalan2 kat bukit ekspo... sama2 penat buat final year project... sama2 makan kenyang2 masa hi-dinner... sama2 konvo pd tahun 2008... sama2 bergosip... sama2 mengumpat... sama2 mencuci mata di karnival kat UPM... hahaha semua ni dilalui bersama 7 org lagi... hahaha bahagianya zaman belajar!!! (^__^)v


cik besday... alwani amalini



buat cik alwani amalini, saya ucapkan selamat hari lahir ke 25. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... semoga bahagia bersama cik abang yang tersayang... semoga cepat kawen... hihi semoga hati tenang, gembira... dan sentiasa berada di bawah lindungan-Nya. x sabar nak tgok wani naik pelamin!!! x sabar nak p Kelantan... x pernah sampai Kelantan. hehe



epi together



the author n anje!!! [kami selalu mengong... haha]




p/s: rasa bahagia apabila dapat buat org lain bahagia... i like!!!

Monday, July 26, 2010

Friday, July 23, 2010

:.entah.:

entah laaa... assalamualaikum... ketenteraman dikacau oleh berita yg memilukan. kawan rapat saya masa di matrik dulu [sekarang dah jarang berhubung] kemalangan. kemalangan yg hampir meragut nyawanya!! bagai nak menitis airmata mengenangkan apa yg berlaku padanya. Ya Allah! selamatkanlah kawan yana... kalau boleh digantikan dgn sesuatu agar dia bangun kembali, yana sanggup!!! terasa beban derita yg ditanggung oleh kedua ibubapanya... alim...harap ko dgr segala apa yg nak aku nak sampaikan. tabahkan hati, kuatkan semangat. semua org menanti ko, mendoakan ko... andai ko mampu bangkit semula, ko berusahalah utk melahirkan airmata gembira org yang tersayang. andai ko minta ingin dilepaskan, aku yakin... di sana menantimu penuh kebahagiaan dgn keredhaan org yg menyayangimu...



abdul halim nadzalan






teriyang-iyang gelak tawanya


kalu terimbau kembali masa saya belajar di matrik dulu, saya rasa saya seolah tiada memori di sana. di sana, saya melahirkan watak yg berbeza dgn diri saya sebenarnya. mungkin pertama kali saya duduk di asrama kot... huhu saya x kenal org lain selain rumet dan geng tutorial. dan yg paling membuatkan saya lagi rasa tersisih apabila sem 2 nya kami dirombak dan dipecahkan geng tutorial. dpt lak 1 kelas kuliah n tutorial dgn rumet... mula2 ingatkan epi la tp ada pahit n manisnya... huhu kadang2 rasa sgt tersisih sbb geng2 tutorial masa sem 1 dulu still rapat n contact smp skrg... saya?? hmm (-__-)' saya ada kawan masa matrik dulu... kawan baik n rapat sgt sampai org ingt kami kapel ni tp.... akhirnya dia pergi juga. xtau apa salah saya n kenapa dia xnak kawan dgn saya lg dah... huhu alim pun kawan rapat saya masa kat matrik. satu geng masa lab bio... satu geng gak masa latihan muet sbb lahir bulan lapan. orgnya kelakar, suka mengusik, dan pandai... [airmata menitik lagi... huhu T_T] alim... bangun laaa... kali ni kalu buat reU, aku nak dtg... nak jumpa ko... aku rindu sgt kat ko...


p/s: saya mmg x femes kat matrik... matrik cm x best je!!!~

Thursday, July 22, 2010

Tuesday, July 20, 2010

:.FiZiK oH fiZiK....:

wahhh... penin penin penin!!! bzi bzi bzi!!! arggghhhhh... menci menci menci!!!! [hilang pedoman seketika.. huhu] ada pantun best ni...


semester dah bukak,
jalan dah kembali sesak,
teringat kolokium perut terus senak,
sekarang ni asyik nak tersedak.


nak cter pasal semalam... rasanya worst je everything yg berlaku semalam dalam lab. hua3 semalam, pertama kalinya saya ajar subjek fizik... actually prinsip fizik alam sekitar [BEST thn 1]. sebenarnya bukan kerja saya pun... dan saya xde kaitan pun utk mengajarnya walaupun saya dulu ada amik subjek ni... [5tahun lalu...] saya bantu kawan saya a.k.a rosie sbb dia kene jd demo utk subjek tersebut.




mula2 berjalan dgn lancar dan saya pun dah baca manualnya. mcm senang... dengan bantuan skema jawapan yg ada [sbb smua soklan tu saya dah lupa cara nak menyelesaikannya... haha], saya rasa xde masalah. after dr.s mengajar dan memberi arahan, students pun mula la buat eksperimen dan menjawab soklan.




pastu, ble dorg mula x paham, dorg cari rosie... dan ble rosie x paham... rosie cari saya. alamak, mati laaaa.... baca soklan, paham skema jawapan dan saya memberi keterangan. alamak, sekali lagi mati laaaa... lain dari yg lain!! alamak... skema tu ternyata salah dgn apa yg saya dan dorg buat. maka... matilah... huhu last2 dgn saya-saya skali duduk kat meja dorg n berusaha bersama menjawab soklan.... mati laaa... x semudah yg disangka. kalu dorg dari aliran fizik, ada kebarangkalian mudah memahami... tp... kalu dari aliran bio cam saya ni... buat hampeh jah!! kesian dorg... saya bbg ajaran sesat!!! huhu hilang smua muka konfiden... haha padan muka saya!

Thursday, July 1, 2010