Thursday, December 30, 2010

:.Dua KoSonG Satu KoSonG.:


assalamualaikum... dan salam akhir tahun!!! dah bakal meniti 2011 ya tuan puan sekalian! hehe owh mcm2 berlaku!!! kalu nak cerita peristiwa dunia... mau smp 1hb nti pun x siap cerita. hik3 cukuplah stori psl diri sendiri. Hmm… suka suki 2010 bakal menjadi kenangan… yalah, umur dah meningkat la pulak!!! Huhu mcm2 hal x setel lg… apa je yg berlaku pd 2010?? Rasanya mcm xde beza dgn tahun2 lepas… bnyk buat menda2 lagho!!! Hahaha (^__^)v
reU
1. PCD
Buat reU kat KL… mula2 holiday kat Teluk Batik tp x puas hati sbb x semua join! Last2 buat gathering kat the mines (sebab rata-rata duk area sri serdang… hehe) seperti biasa… makan2 kat KFC n main boling!!! Mmg syooookkkk!!!~ mana mungkin akan lupa!!! Huhu
2. BSAS
Rasanya lebih sesuai dipanggil SAHARA (short form of SAmbutan HAri RAya) sebab buat masa raya… mula2 agak kalut sbb ada lak yang mementingkan diri… last2 20 org je… dah la kne layan kerenah pkck owner kedai a***** yang kerek!!! Jgn harap la saya nak p makan kat sana! Kerek!!!! Apapun meriah sgt!!!! Tq kakak kafe KTDI… tq kepada yg supot… tp… sy dgn sukarelanya xnak join mana2 admin lg utk buat reU BSAS… huhu
3. Sc 1
Tahun depan je pk!! Tahun ni xmau jumpa budak2 tu… huhu [sori, xde cter pasal korg. ngee~]

Kenduri kahwin
Bnyk gak kenduri yg sy p tahun ni… haha kat Johor ada… kat Perak apatah lagi!! Dari kawan masa kecik2 dulu sampailah ke kawan2 yg sy kenal bila sy berhijrah keluar dari tanah tumpah darahku. Hik3 (bunyik mcm p obersi je!!! Hahaha) malaslah nak tulis satu-satu… bnyk sgt la pulak. Hahaha
Owh, ye! Kawan PCD kami, chan2, selamat mengikat tali pertunangan dgn pilihan hatinya 12 Dis 2010. Maaf x dpt hadir sbb sahabat baik (pengantin lelaki n perempuan) kawen pada tarikh tu dan undangan dia terdahulu… apapun tahniah!!! Kami happy utk anda dan semoga chan2 bahagia smp bila2… =)

p/s: gambar ni cilok dr fb chan2... hahaha
Ada yg tny… ble turn sy??? Ble2 pun boleh… jika ada yg sudi!! Ahaks… :D :D

Studi
Hahaha kalu ckp pasal studi, nak gelak pun malas. Apatah lagi nak nangis!!! Huhuhu apapun skrg ni hny ikut flow je… setahun, 2 kali kne hentam!!! Selalu kene hentam, last2 dah x rasa apa… huhu senangnya kalu berhati batu. Huahaha ok2 yana… ikut flow je… buat sehabis baik!!! Biaq la org nak kata apa…bukan depa rasa apa yg hang rasa! Depa nak duk kalut kecoh2 pun bukannya depa leh tolong hang abihkan hang punya studi!!! haha [motivasi utk diri sndri… huhu]

Persabahatan
Syukur Alhamdulillah… selama hayat masih ada, sy akan pertahankan persahabatan sy dgn kawan2 sy. X kisahlah PCD ke… geng masa skool ke… hehe tp agak sedih gak laaa… sbb mcm x dpt nak pertahankan persahabatan sy dgn geng2 matrik waima dgn roommate sy sndri! Sedey kan?? Sy pun xtau knp sy xkekal berkawan dgn kwn2 sy ms matrik. Huhu sabar aje laaa… ntah knp sy sndri xde perasaan nak kontek dorg sdgkan sy x pernah kecik ati dgn dorg. Hmmm… ntah la erk… sy pun x faham dgn diri sndri. Huhu
I alway thought that loving someone is greatest feeling, but I realized that loving friend is even better. We lose people we love but we never lose friendship.


ada masa kita perlu menangis agar kita tahu bahawa dunia ini hanya bukan untuk ketawa. ada masa kita perlu ketawa agar kita tahu betapa bernilainya setitis airmata... ada masa kita perlu ada seorang teman agar kita tak kesunyian. dan ada masa kesunyian akan membuatkan kita tidak akan pernah lupa betapa bernilainya seorang teman...


SELAMAT MAJU JAYA BUAT SEMUA!!~

Tuesday, December 28, 2010

:.SaBaH.:


assalamualaikum... sabah... owh sabah... saya x bnyk duit untuk anda. anda juga telah menambahkan kekacauan hidup kepada organizer. tahniah!! haha malam tadi, segala yg bercelaru dan penuh kekusutan telah dileraikan sedikit... sikit laa... kira ok la dari xlerai langsung! huhu [alamak, kne bajet betul2 sebab nampaknya tahun 2011 adalah tahun kenduri kendara PCD. haha bg saya, tahun 2011 adalah tahun melancong buat saya!! (^__^)v]

bulan Jan - Sabah (Jalan2... mayb yg terakhir sebelum ramai yg tamatkan zaman bujangnya. huhu]
bulan April - Sarawak (kenduri kawen)

bulan Mei - Perak (P Pangkor kot... ada vacation dgn member sekolah!)

bulan Mei - Putrajaya (kenduri kawen gak) [nasib baik dekat je. hehe]

bulan ?? - Perlis (juga kenduri kawen)

bulan ?? - Terengganu (kenduri kawen lagi)

wani, wani bila pulak ni?? eh 2012 erk? orait! haha nor?? 11hb feb 20_ _ kan?? tarikh dah ada... cuma tahun je x sure lg. huahaha

p/s: ini baru yg diketahui pada masa ini. xtau la tahun depan mcm mana... mati laaa... patutlah tesis x siap-siap... huhu (T__T)

Thursday, December 23, 2010

:.TolonG.:

minta tolong memang senang... [saya selalu menyusahkan orang lain!!!] tapi ada pertolongan yang saya x dapat nak tolong bila...


"yana, aku perlukan ko sekarang" banyak cantik!!!


p/s: saya x rasa anda dalam kesusahan... maaflah, ya! cara anda meminta pertolongan membuatkan saya berasa kecil hati! [hahaha]


p/s 2: dalam mood AFF Suzuki Cup 2010

Sunday, December 5, 2010

:Hati Yang Rapuh.:


assalamualaikum... owh bnyk cter nak cter!! dari aktiviti geng, studi, isu, dan aktiviti diri sendiri... masih tiada kesempatan utk meluahkan di sini... huhu online kat utube, tetiba ternampak lagu ni. dgn rela hatinya, sy pun klik n dgr lagu ni... memberi motivasi dan semangat baru....


video

Di hati kulakarkan sebuah impian

Yang aku namakan harapan

Apabila kutentukan arah serta tujuan
Rela kuhadapi cabaran



Jalan ke puncak itu beronak dan berliku
Menyukarkan pendakianku
Namun tetap kugagahi hati yang rapuh ini
Demi hasrat yang suci



Aku sangkakan harapan selembut impian
Yang menguliti tidur insan
Kiranya kehidupan tidak sedemikian
Goyah hatiku oleh kenyataan



Tak harus kuturuti kelemahan diri
Tak daya bertahan diuji
Lalu aku mengumpulkan semula kekuatan
Berlandaskan keimanan...

p/s: go yana go!!!~

Saturday, December 4, 2010

:.ngangkung.:


ohoiiii.... eh, assalamualaikum!!! bzi sgt sy ni... smp kat opis pun org x jumpa sy. haha owh... malam jumaat lepas, maknanya, 2hb disember, sy pergi ke mines dengan Rosie, Noraini, dan Khairiyah. buat apa erk kat sana?? owh... tgok movie! haha sy amik leave bertugas di maha atas sebab keje di opis... dan disebabkan dah lama sgt sy x jumpa sahabat baik sy, maka sy pun mau tgok wayang bersama mereka. Alwani x dpt join sbb dia ada date dgn kakak dia...

setelah punya kata sepakat, maka, sy dengan gigihnya pergi membeli tiket ptg tu jugak utk tontonan malamnya. kul 7++ dah redi p pikap satu-satu... haha syok gak! sampai sana tepat2 kul 8. berkejar p bli pop corn [sebab x dinner lagi... huhu]. masuk2 je movie dah stat. eh sy tgok cter apa erk? sy tgok cter NGANGKUNG... ngangkung ni bahasa jawa yg membawa maksud menurun. jgn sesekali buat tau!! dosa besar... =)


owh sungguh kelakar cternya!!! hall 5 penuh!! gelak sakan!!! hahaha dah la kami di kelilingi lelaki... bnyk dialog yg tertinggal sbb gelak sakan! hahahahahaha

cternya cmni... ada 3 sahabat... azim, tasnim, dan wan. tasnim dan wan ni kaki ngangkung. pastu si azim yang kesempitan duit ni terikut2 lak dengan tabiat 2 sahabatnya tu. huhu 1 ari, azim kne anta brg kat kelantan... masa kat sana, dia jumpa bomoh handal. bomoh tu bg dia 1 kain merah yg bg dia nombor utk ditikam. nasib, nombor tu kene. dia menang hadiah pertama. azim mula lupa diri... tp benda ni dorg men x lama... pastu ada kejadian yg buat dorg insaf. haaa... apa lagi! p la panggung.... sekali sekala layan cter melayu pe salahnya kan???


video


p/s: sy keje part time di maha erk... sbb tu anda x jumpa sy di opis... (^__^)v

Wednesday, December 1, 2010

:.\(^___^)/.:


EH, HAI!!!~


p/s: piknik? banyak laaa... hahaha

p/s 2: rindu sama kamu... rindu saya x??? =)

Thursday, November 11, 2010

:.OucH... that's HURT!!.:

assalamualaikum dan salam sejahtera....


ya, masa untuk melakukan sesuatu yang tak berfaedah dah tamat masanya. tumpuan sepenuhnya adalah pada kerjaya, belajar! dah tak ada benda2 lagho dah!!


bagai diketuk kepala dengan tukul... bagai ditikam belati terus ke jantung... saya tahu, kalian dah bosan dengan kehadiran yang sudah bertahun ini. baik! saya akan mengundur diri...


saya tak nak papa susah hati... kesian kat papa... macam2 masalah menimpanya. cukuplah dengan apa yang berlaku dan saya tak nak tambah beban dia... cuma support dari dia dan bantuan amatlah diharapkan!


buat masa ni... tolak ke tepi semua perkara2 remeh. puasa hati untuk melayan semua benda2 yang hanya menyesakkan minda!!!


enjoy? kena had kan!!
[mati laaa... dah plan bercuti ke sabah n langkawi tahun depan ni!! huhu T_T semua dah ready pulak tu. hadoi...]


kahwin? belum masanya... kalau ada jodoh, adalah nanti... huhu
[harap2 tegar!! aminnnn...~]


p/s: parah jugalah kolokium kali ni... ble dgr general komen dari panelists, sy hanya mampu berkata... 'ouch... that's hurt!!!'


p/s 2: Ya Allah! lorongkan yana jalan menuju kebahagiaan hakiki... permudahkan segala apa yang yana lalui... amin Ya Rabb!!!~


p/s 3: Ford-Focus tu cantik kan?? [takde kena mengena dgn entri...]

Monday, November 8, 2010

:.Owh... Drama, Drama, Drama!!.:

hadoi... pagi2 lagi dah drama! haishhhh.... sangat sakit woooo!!! masa tu xleh nak cakap apa dah. rasa nak nangis! yang pasti, ambil ia sebagai motivasi. yalah... orang hanya tengok kita senang... happy... relax... tapi orang xtau. xpelah... sabarlah, hati! akal akan sentiasa menemani...



colloquium dah start hari ini sampai khamis...owh esok khamis? bagus!!!

Sunday, November 7, 2010

:.SiGH.:




~i wish RABU not come for this week~


SELASA too... [wish from my fren, R.J]




p/s: i hate blue!!~

Friday, November 5, 2010

:.mARatHoN.:

Owh salam... dan selamat sejahtera! salam 1 Malaysia... ye sebelum terlupa, selamat menyambut Deepavali kepada semua kaum India dan seluruh rakyat Malaysia meraikannya. saya pun meraikannya dengan cuti dan berjalan2 di Alamanda. (^__^)v


hari ni, saya keluar p alamanda Putrajaya dengan anak Pak IJAM... saje jalan2... cuci mata... saya juz nak cari sandal... hehe sampai je alamanda, anak Pak Ijam tanya, nak buat apa ni? plan punya plan, ktorg pun sepakat nak tgok wayang. mula2 tgok skrin kat gsc. owh, sokong filem tempatan laaa... so tgok la cuti-cuti cinta kul 210 pm... not bad... boleh laa... mula2 agak slow la cter dia... ble dah masuk tengah2... pelbagai aksi dan gelagat, memang menghiburkan. budak2 yg dtg tgok, semua gelak baik punya... tapi... biasa laaa... stok filem melayu. huhu




pastu, sambung tgok lak cter Unstoppable... anak Pak Ijam cakap dia nak marathon movie. kali ni kami mmg kagum! masuk kul 420 pm, duduk di kerusi E5, mata mmg terpukau dengan tayangannya. cerita pasal bagaimana nak menghentikan kereta api yang bergerak dengan kuasa penuh, muatan gerabak tanpa pemandu. huish... audio jelas di telinga, aksi yg membuatkan saya xmau terlepas walau sesaat... sangat2 mencemaskan dan membuatkan saya berdebar sampai gigit jari... anak Pak Ijam pun sama... masing2 x menoleh ni! hahaha hebat sungguh penangan cerita dia. sangat kagum wooo... (^___^)v banyak pengajaran yg boleh di ambil. contohnya: tepatilah masa... hahaha [ayat Ned<--- (dialah yg xtepati masa... haha)]




dan selepas membekukan diri dlm panggung, saya pun keluar dan cakap dengan anak Pak Ijam yg saya mau cari sandal. pusing dan pusing saya singgah di Bata dan ambil ajelah mana2 yang sesuai dan harga berpatutan. yalah, daripada berkaki ayam. pastu... kami pun singgah di Taman Warisan untuk dinner...


p/s: terima kasih anak Pak IJAM! saya happy ari ni... lama kte x jumpa... sgt rindu kamu.... huhu


p/s 2: pergilah sembahyang Jumaat wahai encik2 lelaki bakal ketua keluarga! kami dah perli2 anda masa kami lepas membeli tiket...


p/s 3: owh esok ada Fazura di Alamanda, kul 3 ptg, sempena promosi barangan Nutox. sila la ke sana... hehehe

Wednesday, November 3, 2010

:.Kicap Pun Kicap Lah!.:

hahahahaha eh assalamualaikum... hehe (^__^)v ekceli nak cerita pasal kahwin... adat istiadat perkahwinan melayu or pasal cara mengira belanja kawen sbb dah dekat dgn musim org kawen tapi... entah mana entah catatan saya. baru teringat, rupanya diari yg saya tulis pasal adat2 ni ada dekat umah kat perak nun. haha mcm mana laaaa leh lupa. lain kali aje laaaa....
oh ni video yg saya cilok dari fb member. saya post kat fb dan sekarang nak post kat sini lak. gelak jom!!!~
video

Tuesday, November 2, 2010

:.OwH... WaLLaa...:

D.I.E.T. ramai yang amalkan. Haha saya? Tunggu puasa aje laaa... lalalala~ ;p tapi saya mahu berkongsi sesuatu pasal diet ni. Hehe ianya bukan mudah erk dan ramai yang keliru sehingga melakukan diet yang salah. Last2 dari XL ke XXL. Hmm... dekat sini ada empat cara diet.[mungkin laaa... tapi betul gak. sebagai maklumat tambahan... v(^___^)v]


1. BERSARAPAN

Diet dengan menghindari sarapan pagi akan memberikan kesan yang buruk pada kesihatan. Rasa lapar ketika bekerja akan mendorong kita untuk makan makanan yang tidak sihat. Untuk mengelak dari mengambil sebarang makanan yang manis, berlemak dan berminyak, pastikan buah-buahan, yogurt atau cereal dijadikan bekalan.


2. MAKANAN KEGEMARAN

Kita semua punya makanan kegemaran sendiri tetapi ia belum tentu menyihatkan. Jadi, untuk mengelakkan dari diet kita hancur dan sia-sia, strategi baru perlu diatur. Mungkin senang tapi cubalah... Kita makan apa saja menu yang terhidang tapi pastikan dalam kuantiti yang sedikit. [Kena ada yang membantu menegur kita. Hehe]


3. MAKAN DI LUAR

Kalau dah keluar jalan-jalan tu, pasti akan singgah ke kedai-kedai makan. Bila nampak lauk yang terhidang... emmm... rasa semuanya sedap. Hah, awas! Ingat balik diet kita. Maka.... ambillah makanan yang rendah kalori erk. Sentiasa berhati-hati memilih makanan. =)


4. JANGAN TERLALU BERHARAP

Sikit-sikit pergi timbang berat badan. Eh, jangan! Nanti kita akan jadi stress. Mula-mula memang tak nampak kesan sangat tapi apapun bersabarlah. Untuk menurunkan berat badan, kita memang perlu bersabar dan berdisiplin.


p/s: jom sama2 jaga kesihatan! \(^____^)/

Monday, October 4, 2010

SAHARA 2010 BS(AS) batch 2005


assalamualaikum dan salam sejahtera...



dah lama x update menda ni... ni pun malas nak cter panjang. huhu so, nikmati la gambar2 yg ada erk... peace!! (^___^)v



juadah yg tersedia....



kek rasmi "SAHARA"







kek sponsor daripada fairuz... ~yummy~








pemenang tempat pertama






pemenang tempat ke 2







pemenang tempat ke 3



pemenang tempat ke 4








~cabutan bertuah~



wajah2 ceria... \(^___^)/





aktiviti yg diadakan


tetamu yg hadir... best giler!!~ weeeuuu...



wajah admin yg bertungkus lumus... trimas smua!!!~



p/s: seronok sgt2... yg jauh dtg bertandang, yg dekat saje xnak dtg, mmg nak kene tendang!!



p/s 2: arini sakit kaki... haha dok lepak kat katil... hehe =)



p/s 3: nina, nanti2 la akak bls tagged erk. sorry... len kali xyah tag erk. akak ni pemalas... haha

Tuesday, August 17, 2010

:.SeNYuM.:




kalau dapat senyum macam ni selalu kan best!!!




p/s: sendirian senyum depan laptop layan youtube... (^___^)v

Thursday, August 12, 2010

:.ada sape2 nak duduk opis saya??.:


ada sape2 nak temankan saya kat opis saya??? owh selama ni saya duduk dengan 3 lagi teman2 seangkatan yang seminda dan sehaluan [selalu mengong bersama...] tetapi atas dasar2 persekitaran, mereka kini tiada bersama saya sudah hampir 2 bulan... dan semalam, papa bagitahu ada org nak duduk di sini. ok... saya terima sebab apa hak saya kan?? tetapi... dia yang duduk di sini sekarang ni adalah foreigner lelaki. dan dia duduk di tempat june. actually x ada masalah tapi... dia foreigner dan lelaki!!!! wahhh... x mau!!!


so, ada sape2 nak duduk opis saya?? meh laaa... saya akan usahakan untuk anda dapatkan fasiliti... huhu

Tuesday, August 10, 2010

:.SaLaM RaMaDHaN 1431H.:


:.SELAMAT BERPUASA.:


salam dihulur, maaf dipinta

semoga Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya

dan semoga bertemu lagi Ramadhan di tahun-tahun akan datang

~terima kasih, Ya ALLAH~

Thursday, August 5, 2010

:TuKuL di KePaLa.:

assalamualaikum... pagi khamis!! ermm... papa xde ari ni. p ipoh. esok ada... sbb dia kata dia ada meeting. hehe sbg r.a. n p.a. yg x terlatih, sy hny mendengar arahan n melaksanakannya... dan hakikatnya, entri kali ni bukan nk cter pasal keje. walaupun banyak kerenah tentang kerja tp lama2 dah jd serasi n lali dgn segalanya. yalah... alah bisa tegal biasa. huhu


kali ni nak cerita pasal individu. insan yg diciptakan Allah utk menyemarakkan bumi ini sebagai khalifah. xnak mention latar belakang dia... cukup la dgn ganti diri 'dia'. apapun, salam dihulur dan maaf dipinta. sejak 2 menjak ni, dia hadir dalam hidup sy. dalam hati mmg dah syak yg dia hanya akan menyusahkan hidup sy. dan instinct itu benar. apakah maknanya dia mendekati sy?? untuk checking n intip apa yg kekasih hati dia [bukan lg bergelar kekasih kot...] buat? [sy kwn dgn kekasih dia... dan dia turut menjadi kawan sy...] hmm... susah ni!! bukan nak kata dia x baik dan sy xde hak utk mengadili dia sbb sy xkenal pun dia. yg buat amarah sy berada di petala ke lapan adalah... dia interrupt masuk dlm hidup sy, x kenal sy lalu mengatakan sy dengki dgn dia... dan perasan yg setiap status fb sy berkaitan dgn dia. wahh... sgt P.E.R.A.S.A.N ni apahal pulak??? hello!! sy ada bnyk lg org utk dikutuk. dan status fb sy bukan utk ko. tetiba T.E.R.A.S.A pulak... pastu dia pun stat tulis kat status dia... konon jd mangsa la erk. haha kesian org macam ni... sgt bersimpati. berfikir dalam kotak... x fikir jauh. org mcm ni selalunya mahukan P.E.R.H.A.T.I.A.N dan K.U.R.A.N.G.K.A.S.I.H.S.A.Y.A.N.G. hmm... sabar je la. sbg manusia yg diberi akal cukup oleh Yang Maha Mengetahui, sy anggap apa yg terjadi adalah benda yg normal. [ecece... mcm artis la pulak... haha] berfikir sebelum bertindak. sy juga xnak ada org sakit hati ataupun emo. dan jika kita gunakan akal utk berfikir, barulah kita nampak bahawa semuanya adalah luas terbentang. bukan berada dalam satu skop je. hmm...


menda la sy merapu sakan ni!! hadoi... sy coret di blog sy ni bukan sbb dia x baca... [mayb dia bc sbb kalu dah stalker tu, tetap akan jd stalker... (ini pengalaman...)] bukan nak burukkan sesiapa... [x mention nama pun...] atau nak raih simpati, tp nak buat teguran pd diri sndri juga. manalah tahu sy lupa n ble ada coretan ini, akan buat sy ingat yg sy x perfect langsung...


p/s: awat hang nak terasa sgt??? makan cili ka??


p/s 2: selain memaafkan org, jgn lupa mntk maaf. jgn hny fikir yg org len ada salah pd kita... dalam x sedar mungkin kita juga bersalah pada org lain. kita kan x sempurna...


p/s 3: kalau nampak sesuatu yg salah tu, betulkan dengan tangan... lepas tu tegur dengan mulut.... dan selemah iman kalau mendoakan dalam hati...

Monday, August 2, 2010

:Hari Persahabatan.:

semalam... 1 Ogos, adalah hari persahabatan... sy hampir terlupa. nasib baik msg2 dgn kawan baik sy malam td... dia wish dulu. sy pun balas n hantar forward message kat kawan2 baik di sekeliling sy. [pd yg x menerimanya, maaf erk. kredit mlm td tinggal nyawa2 ikan je. apapun, kalian tetap dekat dlm jiwa sy!! (^__^)v]








I alway thought that loving someone is greatest feeling, but I realized that loving friend is even better. We lose people we love but we never lose friendship. Happy friendship day!!!


ada masa kita perlu menangis agar kita tahu bahawa dunia ini hanya bukan untuk ketawa. ada masa kita perlu ketawa agar kita tahu betapa bernilainya setitis airmata... ada masa kita perlu ada seorang teman agar kita tak kesunyian. dan ada masa kesunyian akan membuatkan kita tidak akan pernah lupa betapa bernilainya seorang teman...



owh... ada lagu utk sahabat2 saya..





video

Wednesday, July 28, 2010

:.28hb Julai.:

assalamualaikum... hello!!~ hari ni hari Rabu. hari ini juga ulang tahun kelahiran kawan baik saya. saya kenal dia semasa sama2 menuntut di UPM. sama2 mengharungi hari2 kuliah selama 3 tahun... sama2 kena marah semasa orientasi... sama2 duduk kat floor CRYSTAL... sama2 mengenakan junior yg baru masuk... sama2 bzi kat sekretariat... sama2 jalan2 kat bukit ekspo... sama2 penat buat final year project... sama2 makan kenyang2 masa hi-dinner... sama2 konvo pd tahun 2008... sama2 bergosip... sama2 mengumpat... sama2 mencuci mata di karnival kat UPM... hahaha semua ni dilalui bersama 7 org lagi... hahaha bahagianya zaman belajar!!! (^__^)v


cik besday... alwani amalini



buat cik alwani amalini, saya ucapkan selamat hari lahir ke 25. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... semoga bahagia bersama cik abang yang tersayang... semoga cepat kawen... hihi semoga hati tenang, gembira... dan sentiasa berada di bawah lindungan-Nya. x sabar nak tgok wani naik pelamin!!! x sabar nak p Kelantan... x pernah sampai Kelantan. hehe



epi together



the author n anje!!! [kami selalu mengong... haha]




p/s: rasa bahagia apabila dapat buat org lain bahagia... i like!!!

Monday, July 26, 2010

Friday, July 23, 2010

:.entah.:

entah laaa... assalamualaikum... ketenteraman dikacau oleh berita yg memilukan. kawan rapat saya masa di matrik dulu [sekarang dah jarang berhubung] kemalangan. kemalangan yg hampir meragut nyawanya!! bagai nak menitis airmata mengenangkan apa yg berlaku padanya. Ya Allah! selamatkanlah kawan yana... kalau boleh digantikan dgn sesuatu agar dia bangun kembali, yana sanggup!!! terasa beban derita yg ditanggung oleh kedua ibubapanya... alim...harap ko dgr segala apa yg nak aku nak sampaikan. tabahkan hati, kuatkan semangat. semua org menanti ko, mendoakan ko... andai ko mampu bangkit semula, ko berusahalah utk melahirkan airmata gembira org yang tersayang. andai ko minta ingin dilepaskan, aku yakin... di sana menantimu penuh kebahagiaan dgn keredhaan org yg menyayangimu...



abdul halim nadzalan






teriyang-iyang gelak tawanya


kalu terimbau kembali masa saya belajar di matrik dulu, saya rasa saya seolah tiada memori di sana. di sana, saya melahirkan watak yg berbeza dgn diri saya sebenarnya. mungkin pertama kali saya duduk di asrama kot... huhu saya x kenal org lain selain rumet dan geng tutorial. dan yg paling membuatkan saya lagi rasa tersisih apabila sem 2 nya kami dirombak dan dipecahkan geng tutorial. dpt lak 1 kelas kuliah n tutorial dgn rumet... mula2 ingatkan epi la tp ada pahit n manisnya... huhu kadang2 rasa sgt tersisih sbb geng2 tutorial masa sem 1 dulu still rapat n contact smp skrg... saya?? hmm (-__-)' saya ada kawan masa matrik dulu... kawan baik n rapat sgt sampai org ingt kami kapel ni tp.... akhirnya dia pergi juga. xtau apa salah saya n kenapa dia xnak kawan dgn saya lg dah... huhu alim pun kawan rapat saya masa kat matrik. satu geng masa lab bio... satu geng gak masa latihan muet sbb lahir bulan lapan. orgnya kelakar, suka mengusik, dan pandai... [airmata menitik lagi... huhu T_T] alim... bangun laaa... kali ni kalu buat reU, aku nak dtg... nak jumpa ko... aku rindu sgt kat ko...


p/s: saya mmg x femes kat matrik... matrik cm x best je!!!~

Thursday, July 22, 2010

Tuesday, July 20, 2010

:.FiZiK oH fiZiK....:

wahhh... penin penin penin!!! bzi bzi bzi!!! arggghhhhh... menci menci menci!!!! [hilang pedoman seketika.. huhu] ada pantun best ni...


semester dah bukak,
jalan dah kembali sesak,
teringat kolokium perut terus senak,
sekarang ni asyik nak tersedak.


nak cter pasal semalam... rasanya worst je everything yg berlaku semalam dalam lab. hua3 semalam, pertama kalinya saya ajar subjek fizik... actually prinsip fizik alam sekitar [BEST thn 1]. sebenarnya bukan kerja saya pun... dan saya xde kaitan pun utk mengajarnya walaupun saya dulu ada amik subjek ni... [5tahun lalu...] saya bantu kawan saya a.k.a rosie sbb dia kene jd demo utk subjek tersebut.




mula2 berjalan dgn lancar dan saya pun dah baca manualnya. mcm senang... dengan bantuan skema jawapan yg ada [sbb smua soklan tu saya dah lupa cara nak menyelesaikannya... haha], saya rasa xde masalah. after dr.s mengajar dan memberi arahan, students pun mula la buat eksperimen dan menjawab soklan.




pastu, ble dorg mula x paham, dorg cari rosie... dan ble rosie x paham... rosie cari saya. alamak, mati laaaa.... baca soklan, paham skema jawapan dan saya memberi keterangan. alamak, sekali lagi mati laaaa... lain dari yg lain!! alamak... skema tu ternyata salah dgn apa yg saya dan dorg buat. maka... matilah... huhu last2 dgn saya-saya skali duduk kat meja dorg n berusaha bersama menjawab soklan.... mati laaa... x semudah yg disangka. kalu dorg dari aliran fizik, ada kebarangkalian mudah memahami... tp... kalu dari aliran bio cam saya ni... buat hampeh jah!! kesian dorg... saya bbg ajaran sesat!!! huhu hilang smua muka konfiden... haha padan muka saya!

Thursday, July 1, 2010

Sunday, June 20, 2010

:aBaH:

selamat hari bapa buat abah tersayang dari anak daramu yg paling bnyk buat masalah... dulu kini dan selamanya. hahaha ada lagu nak dedikasi kat abah!!~



video

Telah berdiri seorang lelaki
Hidup berbekal kecekalan diri
Walau menghadapi sejuta cabaran
Terus berpaut pada kebenaran
Berkurun sudah kau merintis jalan
Bertahun sudah hasrat mu terhalang
Tetap bersemarak api keazaman
Pada keramat doa dan harapan
Kau melangkah bermula dari lembah
Kau mendaki setangga ke setangga
Semakin hampir menjejaki puncak
Semakin sering kau ditikam onak
Namun kerana kau lelaki
Derita dapat diselindungi
Tangisanmu rahsia di hati
Kesepianlah oh teman nan sejati
Di dalamnya kau mengenal diri
Tenangnya wajah matangnya bicara
Kerana kau meyakini Tuhan lah Yang Maha Esa
(Siti Nurhaliza: Lelaki [Warkah Seorang Anak])

kata-kata abah... "terima kasih. abah sayang pada semua anak-anak abah. bekerja dan beribadat untuk dunia dan akhirat..." thankz to u, abah!!~ never ends our love to u...

Thursday, June 10, 2010

:.NoVeL??.:

hahahaha assalamualaikum... novel??? haha saya nak membazirkan duit di MPH nanti. nak cari novel2 ni... tapi mungkin saya dah terlambat... tapi xpe, saya akan berusaha juga... tapi saya dah pokai dah ni... haha ntah apa2 la saya ni... (^__^)v



Katerina




Kasyah: Lagenda Berakhir


yang ni saya dah ada dah... hehe tapi ada org pinjam. harap dia guna dgn sebaiknya... huhu dan saya pun tgh tgu ni... ble la dia nak pulangkan novel saya. huhu



Lagenda Budak Setan


saya pun xtau knp saya nak kumpul novel2 lama... novel2 baru ni macam x kena je dgn selera saya... huhu ntah laaa... haha

Monday, June 7, 2010

:.recycling rally.:


mau berkitar semula?? haha dgn rasa bangganya... sbg environmentalist [hrp2 tersenarai laaa... hehe] sy nak kabo UPM akan mengadakan 'recycling rally' di mana anda boleh menghantar bahan kitar semula anda dan boleh dapat reward lagi tuuu... hik3 peserta berdaftar boleh menukar barang yg boleh dikitar semula dengan barang2 elektronik dan barangan lain di kedai terpilih. guna mata ganjaran beb!!! hehe


Tarikh: 10 Jun 2010

Tempat: Panggung Percubaan UPM

Masa: 9.00pg-12.00tgh hari


datang jgn x datang... hehe (^__^)v
maklumat lanjut, layari website UPM erk... sekian!!~