Monday, January 31, 2011

LaBeL

ok... tag is label erk dalam bahasa ibunda saya! haha bosan2 di bilik sambil mencari keje... [ada je keje sebenarnya tapi atas dasar hakikat yang sememangnya malas!], saya blogwalking jap. membaca blog kawan2 saya adalah kewajipan bila jalan2 kat alam maya ni... hehe pastu kena tag lak dgn cik shida. layanzzz!! hihi

Apakah status anda?

Bored?? huhu

Ceritakan diri anda

Seorang pelajar yang dah bosan dengan apa yang dilaluinya saat ni. Masih mencari2 arah menuju ke masa depan... tapi kabur kot. atau... sememangnya xde masa depan?? bosan kan?? haha

Ceritakan tentang blog anda

owh... sama kot cam cik shida. tempat saya meroyan!!! suka letak gambar mcm2 kat sini...

Apa pendapat anda mengenai blog?

hmm... salah 1 cara nak story kat org... kdg2 boleh bg motivasi, boleh buat kte berfikir... dunia tanpa sempadan... boleh share macam2.

Sampai bila nak tulis blog dan apa impian dalam dunia blog

sampai bosan... sampai dah xde sumber internet... sampai dah xde org nak baca... sampai dah xde org nak share... sampai xde org nak care... dan sampai hujung nafas kot... [bnyk laaa.. haha]

impian??? blog menjana pendapatan!!! setiap patah kata yg ditaip, masuk seringgit... hahaha [merapu dah ni!!!]

ok laaa.... nak sambung cari keje!! weeeeuuuu~~

p/s: sedar diri sat... saya masih dipayungi angan2... huhu

Monday, January 24, 2011

BeRkELaH


semalam p berkelah. kat sg.tekala... mau menghiburkan hati angah kami yg sedang berduka lara. hehe bertolak dari UPM kul 930. angah p amik along dulu kat umah... saya, usu, dan adik kecik [shida] tgu dorg jemput. mcm2 kami bw! siap pesan kat along suh bw nasi lemak... tp... along lupa!! nak kne babab along ni!!! hahaha

sampai kat sana, kami mkn ayam percik. hik3 makan apa2 je yg ada. utk menebus kesalahan along, dia p bli mihun goreng n nasi lemak tp x sedap!!! x sedap pun kami balun je... hahahaha

xmau tulis pjg2... ni gmbr2 kami...










p/s: rasa cm nak p lagi!!! haha x jmp sg.gabai n sg.congkak... huhu

Friday, January 21, 2011

hari ini hari Jumaat


assalamualaikum... semalam hari Khamis. Selamat Hari Thaipusam kepada yg beragama Hindu! walaupun ada perkataan 'Thai', tp bukan org Thailand je yg sambut tau... =) semalam saya cuti... walaupun ada yg x cuti... xpe! yang penting semalam kami p tengok Khurafat (Perjanjian Syaitan).

menjerit aje penonton2 yg ada. dah la panggung penuh! sakit jantung dibuatnya!!! huhu semalam p tengok dgn cik alwani, cik chan2, cik nor, cik rosie, n cik shida. cter dia seram... lain gak la dari cter antu yg lain... dan biasalah... kalu antu je mesti gelap! boleh je buat antu muncul waktu terang... waktu siang... tp nanti x seram lak! huhu overall cter dia menarik! hihi

pengajaran yg kita dapat dari filem ni ialah... kalu nak cari isteri, carilah yang solehah! cehh... macamlah baik sgt!!! hahaha

owh... happy Jan 21st to me!!!~ \(^__^)/

berusahalah utk masa depan!!! p(^__^)q


Tuesday, January 18, 2011

rindu rumah (^__^)v

saya rindu nak balik rumah... huhu haihh~ mood macam2... rindu kopok losong laaa... rindu nasi kandaq laaaa... hadoi.... saya rindu kucing saya. owh rindu famili adalah wajib! hehe

nak stori pasal kucing laaa... kucing yang comel2... haha mama n abah dok bising sbb kutip kucing aje kejenya. bukan kte... akim!!! hahaha

kita mulakan dengan Bismillah... yang ni Mekmek nama dia...


Mekmek ni pelik... ok, sebenarnya dia mcm kucing normal lain. yg pelik pasal ibu kucing ni ialah dia kuat meroyan bila beranak, anak dia mati. mungkin sesetengah org ckp, meroyan tu perkara biasa tp... bila si Mekmek ni meroyan, dia akan curi anak kucing lain, sorok bawah kerusi. kalau dia nak bela, xpe la jugak. ni x... dia biarkan aje. penat wooo nak layan kucing ni. haha masa dia kecik2 dulu, dia selalu silap mami. ada ke dia lari terkedek2 dgn Puma [nanti cter...] terus masuk umah dan terus tuju kat sekor kucing jantan untuk minta susu... tengok2 pakcik dorg. haha mami dia selamba je tengok anak2 dia salah mami... apa punya kucing daaa... si Mekmek ni dah banyak kali bunting dan beranak. cuma masa 1st time dia bunting, kami xtau bila dia beranak sbb tau2 aje perut dia dah kempis. sejak tu dia meroyan curi anak kucing lain! huhu haaa... sy penah ckp dkt Mekmek ni. ntah2 anak dia kena culik dengan bunian! haaa... takut sudah!!!~ weeeeuuuuu...~~

7hb Dec aritu, bersamaan 1 Muharam, Mekmek ni beranak... ni anak2 dia. Kit dan Chiki. sekarang ni mama dan abah tengah bertahan menjaga dua ekor anak kucing nakal ni! hihi sori...

si Kit... ada mcm muka mami dia x?? hehe



Chiki... suka guling2 atas karpet...



cari punya cari... baru perasan, xde gambar Puma.... haaa... yg terlentang ni namanya Puma. ibu kucing... ada 3 ekor anak. yg besar nama Chiko... yg kecik, baby lg... lahir 27hb Dec ari tu... x terambil lak gmbr anak2 si Puma ni. huhu

ni la Chiko... kucing kesayang semua... yalah, ni aje kucing yg ada dulu sblm Chiko dpt adik n sebelum Mekmek beranak! hihi



sedapnya dia tidur!!! dah la sama kaler dgn simen!!! hahaha nsb bek la ada stokin.... hihi masa ni tgh main berita jenayah dgn akim... Chiko buat lakonan jd mayat! betul... Chiko mmg suka main dengan akim... pe aje akim buat, dia join!huhu

okey, skrg nak cter pasal kucing yg dikutip pula....

yang hitam ni ibu kucing... pakcik saya punya! tapi sejak pakcik sakit, ktorg amik kucing ni n bela kat umah... dan sebenarnya, dia sangat takut dgn org! cmne leh kutip kucing ni?? owh guna kan kloroform utk pengsankan kucing2 ni... haha ok, nampak sgt bohong! hmm... umah pakcik sebelah je dgn umah saya... maka halau je, dia pun sampai ke umah. haha kami letak nama si ibu ni ialah Mak Itam. yg kat belakang dia tu... tong minyak hitam kereta. ok, back to da topic! anak kucing yang comel tu tentu2nya anak Mak Itam... nama dia Rambo... dia ada kembar. namanya Baby... Baby sgt penakut!!! bunyik tapak kaki org berjalan je pun dia dah lari lintang pukang. huhu Mak Itam ni ada 2 lg anak... mama letak nama Milo n Koko. sebab musabab diorg x tinggal
dgn ktorg... entahlah, xtau nak ckp! hihi

encik Abang! haha dia ada kembar, nama adik. Abang dan Adik... kegemaran Abang adalah kokak [mksdnya ialah gigit ye tuan puan... hehe] kaki orang. ah, tension!!! lagi 1 kegemaran Abang n Adik ni adalah panjat bumbung umah!!! entah apa la yg syok sgt duk lepak kat bumbung umah tu... panas ada laaaa.... huhu

yg ni Adik... [sila rujuk gmbr di bwh...] masa awal2 dia datang umah dulu, ingat dia ni betina. muka bukan main cun lagi! rupa2nya dia ni jantan!!! patutlah ble panggil dia Kakak, dia buat derk je... haha abah pun penat nak daftarkan nama2 kucing ni kat jab. pendaftaran negara. ok, yg ni tipu! hahaha

yang konon putih suci tu, namanya Boboi. ni pun kucing kutip gak. haha dulu, masa jmp dia, dia sgt kurus! telinga dia panjang... comot... sakit perut... tp skrg ni dah hensem dah. sgt nakal!!! mama dan abah x tahan dgn perangai dia.. suka buli budak kecik! haha owh... dulu masa Boboi ni kecik, ktorg bg dia tedibear.. punyalah dia suka. bila dah lama dia tinggalkan, ktorg pun amikla tedibear tu, simpan balik dlm kotak. satu ari tu dia jumpa balik tedibear dia. terus dia amik dan bawa lari... siap simpan dekat dapur, bawah tangga. xmau ktorg amik kot... haha bijak... bijak...


ok, yang ni nama dia Chu... embah depan umah punya... umur dia 9thn... apa lagi, kutip la! embah x kisah pun walaupun abah bgtau dia yang kami dah culik Chu. lagipun, Chu dah xmau blk umah dia. maka, akhirnya bermaustatin di umah kami! Chu suka makan ayam rebus, ikan kembung rebus... dah tua kot. haaa... Chu juga suka makan cucur udang, cucur kelapa, dan nuget ayam! sosej Chu x suka... nasib Chu laaa... sampai je kat umah kami, kami tukar nama dia jd Atok! hahaha

p/s: ok, nama samaran sy dlm PCD ialah cat... haha

p/s 2: segala yang tercatat adalah benar. tiada yang benar melainkan yang benar belaka! haha sekian...~

Monday, January 17, 2011

:.cerita cinta.:

soal hati... ~saya dan KEKASIH

okey... kali ni saya nak story pasal KEKASIH saya? [owh, saya ada kekasih? of coz la ada... tapi kekasih saya ni... selalu aje saya lupakan. huhu] DIA punya sifat penyayang... dan waktu saya susah, minta je DIA tolong. sure DIA datang membantu! kalau susah hati, terus aje mengadu dekat dia. memang sporting!! dan after tu, terus rasa tenang. hebat kan?? sangat-sangat beruntung dapat KEKASIH macam ni... x pernah rasa sakit hati. bila-bila... di mana saja... boleh terus contact dia. sebab DIA dekat di hati ni! yalah, nama pun cinta kan? =)

tapi kadang-kala saya ni alpa... tak ingat pun kat DIA. tapi... DIA tak kisah pun sebab ramai lagi yang ingat kat DIA. apapun, sayalah yang rugi... kalau rindu dekat DIA, baca aje surat2 yang DIA bagi... macam-macam nasihat ada kat dalam. siap ada contoh supaya saya senang faham. dan dalam surat-surat yang DIA bagi, DIA bgtau apa yang DIA suka... apa yang DIA x suka...maka kalau nak DIA sayang kat saya, saya knelah buat benda yang DIA suka kan?? (^__^)v

sebelum ni, saya pernah frust. memang sedih giler la masa tu. ya la! cinta bagai nak rak, pastu putus di tengah jalan. tapi dengan DIA ni, DIA x kisah langsung. boleh dengar lagi cerita saya. siap bagi semangat lagi. tapi saya jeles dengan DIA! ramai sangat orang jatuh cinta kat DIA. dan saya xnak mengaku kalah. kena usaha betul2 ni!

kalau difikirkan balik, terlalu banyak yang DIA beri... saya? xpernah beri dia apa2... nak balas jasa pun xtau. huhu segala keperluan hidup... dan... apa saja, semua dia beri! kadang-kala malu pun ada... huhu teringat pepatah lama; 'orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa!' maka... pandai-pandailah membalas budi!

KEKASIH saya ni suruh saya belajar... kalau boleh belajar macam2 sebab DIA kata, tanpa ilmu, segala amal yang saya lakukan adalah sia-sia... baikk!!! saya akan belajar rajin2. yeahhh~

sebenarnya, ada perkara yang saya nak bgtau. err... saya sebenarnya belum pernah berjumpa dengan DIA. huhu belum bersedia kot... huhu tapi DIA berjanji, suatu hari nanti, pasti akan jumpa gak! takut pun ada... tapi saya kena prepare awal2... dalam keadaan sekarang ni, saya rasa harinya macam dah dekat aje... takuttt~~

hmm... apapun, saya kena buat DIA sayang dekat saya lebih! sebab DIA dah janji... kepada sesiapa yang DIA sayang, DIA nak bg hadiah special punyaaa... yang x pernah terfikir punya!

ah, semakin panjang menulis ni, semakin rindu lak! saya akan cuba mempertahankan cinta suci ini... walau nyawa digalang ganti, menggadaikan cinta teragung ini, tidak sama sekali!! walaupun tak pernah berjumpa, saya bahagia di sisiMu... ALLAH SWT... cinta teragung!!

dipetik dari TINTA MUJAHID

p/s: credit to... not sure sape yang karang cerita cinta ni... saya jumpa masa saya tengah kemas buku2 di stor. nak anta barang2 p kilang recycle.. =)

p/s 2: saya edit utk mengelakkan plagarism... haha [mcm nak tulis tesis lak. alamak!!! kne writing ni!! huhu]

p/s 3: owh... masa saya taip cerita cinta ni, Tahajud Cinta menjadi background music saya. =)

Saturday, January 15, 2011

Sabtu 15 Jan

jangan terkejut kalu x jumpa saya di mana2 shopping mall area or kawasan2 rekreasi hari ni. sama ada di KL atau di selangor... mahupun di Perak! haha saya duk kat blik je ari ni... layan movie... gler marathon!! [sampai abang pun x caya ni saya xkuar! huahaha] tapi belum la straight 24 jam or 12 jam... haha ini pun dah buat mata letih. nasib baik ada eye's drop... hehe

pagi yang hening dimulakan dengan bismillah dan mengemas blik... dalam pukul 8++ saya start. hehe after tu, saya bukak leeno kesayangan... cari kan local disk D... mula la aktiviti x berfaedah saya! hihi

mula2 layan cter ni... MAGIKA

pastu CUTI2 CINTA[xde gambar erk... kui3]

stop jap... solat n p bli mamam... (^__^)v

pas mamam tengok cter THE NOTEBOOK. sedey cter dia... huhu
berhenti untuk p mandi dan solat... tutup jap leeno dan... [privacy n xleh cter. haha] sampailah azan maghrib berkumandang...

haaa... sambil menikmati mkn mlm yg simple, saya layan cter SPONGEBOB SQUAREPANTS THE MOVIE. best2!!! sedey pun ada... n of coz la gelak banyak! hahaha

-solat isyak...-

dan yang ni baru je selesai. THE SPY NEXT DOOR.

pasni... nak write samting kat my diary... hehe pastu kalu ngantuk, saya nak tido. kalu x ngantuk, saya nak buat keje. [gler baik+rajin!] kalu dah bosan sangat... mungkin saya marathon movie lagi sampai lebam!!! hahaha

p/s: saya mmg suka buang masa! masih x sedar diri... huhu

p/s 2: lama x layan majalah Ujang dan Sin Chan... =)

Thursday, January 13, 2011

:.masa berlalu.:

selsema... itu penyakit yg dtg semalam. bangun pagi je terasa hidung mengalir air... hangat! tekak pun rasa perit. hmm... penangan tak berhati2 kot masa berholiday weekend lepas. huhu tadi p klinik.... Dr. bg ubat cam biasa... xde MC sbb x amik. hehe maka duduk di bilik yg permai ni, mmg duduk saje. xde buat apa... layan FB sat... cari lagu kat YouTube... and nothing! so, banyak habiskan masa berangan2 je kot... biasalah... dah tua la katakan. huhu

sebenarnya ada persoalan yg melintas kat kepala ni... soalan yg sebenarnya memang wajib untuk dijawab. ya... kalau tak plan, apa la nak jadi kan? kan?? macam mana lah masa depan saya akan datang? tahun depan? lima tahun lagi? sepuluh tahun lagi? sampaikah ke usia itu? moga2 dipanjangkan umur.... insyaAllah... aminn Ya Rabb!!~

kalau cakap pasal masa depan, saya hanya ada satu jawapan aje:

"...Ikut flow je...."

owh, boleh ke?? huhu ada certain benda, boleh! ada sesetengah kes... hmm... kena la pikir.


sekarang ni... umur dah 25 tahun... ok, bulan lapan nti suku abad! huhu apa yg dah saya capai? hmm... pikir sat. errr... hmm... xde! pasti!! owh, boleh dilihat di situ ada pembaziran waktu! waduh... apa nak jadi dgn saya ni?? kalau tanya pasal cita-cita, masa kecik2 darjah 1 lg cikgu dok tanya... itu pun sebab nak isi kad 001. nak jadi cikgu laaa... [ikut abah] nak jadi nurse laaa... [ikut mama] =) bila dah masuk sekolah menengah, leh pulak tetiba nak jadi businesswoman. haha mmg kelakar! tp bila masuk science stream... saya nak jd engineer!! tapi... xboleh... mama x bagi! maka saya masuk sains hayat masa matrik... masa tu la saya buat term sendiri... "Ikut flow je..." bukan nak kata famili buat saya hilang arah [x terniat nak blame sape2] tapi... agak susah nak pikir kalau saya berada di sains hayat. kan senang ikut flow je... last2... macam hanyut je! huhu bila kenang balik... memang banyak buang masa... apatah lagi buang duit! sabar aje laa... kadang-kadang saya boleh menangis sebab fikir masa depan yang... ntah!

saya pernah terfikir nak jadi artis. hahaha gila x gila laaa... tapi... nak kena piat dengan mama dan abah?? mau atok kejar dgn tongkat sakti dia!! masa tu ada pakwe lagi... maka, saya makan nasihat dia... jgn heret orang yg kita sayang ke neraka. baikkk!!!

sekarang ni? nak kata saya tanam anggur pun x... xleh nak describe. yang saya x sabar sangat ni, nak habiskan apa yang saya sedang pegang sekarang! xmau lama2... dah rasa menyesal kerana buat pilihan ini 3 tahun lepas. patah balik?? mana boleh... tinggalkan?? dah half way dah ni... maka, ikut flow je la erk... jgn banyak bunyi...

"...go yana, go!!"

p/s: Demi masa, sesungguhnya manusia kerugian... melainkan yang beriman dan yang beramal soleh...

Wednesday, January 12, 2011

:.CeRiTa aWaL TaHuN.:


awal2 tahun je dah serabut... serabut yg dibawa dari tahun lepas... hmm... dgn kerja n segalanya. ok hari ni 12hb maka dah dua ari kenangan p sabah ditinggalkan. sabah?? yup, p sabah! dimulakan dengan kecelaruan dan akhirnya, jam 945 malam, 7hb, berangkatlah kami, 10 orang ke negeri di bawah bayu dengan 4 org yg telah menanti di sana...




haaa... ni la muka2 yg p sana. PCD+BSAS+BFF. hehe ni gmbr kat mesilau... syok wooo... sejuk je... hihi tp leh lak si rosie tu pakai short pant n baby-T je. haha yalah... dia dah biasa kot... hehe






ok...sebenarnya sy susah skit nak mengarang. sy suka tulis cam note tu... haha

-sampai kat epot kul 1200 8hb.. tgu owner homestay dtg amik.
-pastu p homestay... pastu tdo... pastu bangun kul 4 sbb amik turn nak guna blik air. subuh masuk kul 505 pagi...
-kul 6 pagi gerak ke ranau... otw perjalanan singgah kat pekan nabalu. amik gmbr berlatar belakangkan gunung kinabalu.. pastu p poring hot spring... gila laaa naik jambatan gayat! [haa... x pasal2 tukar nama jambatan gantung tu!!! hahaha]
-merayap lagi p mesilau... nak tgok n rasa kesejukan gunung kinabalu... mmg sejuk. pastu p p dairy farm lak... ala2 new zealand! hahaha


-balik dari farm ni... ktorg p p0ekan kundasang lak... cari sayur2... pastu terus bertolak balik ke KK sbb nak p makan malam... konon nak p mkn kat kampung nelayan... huishh... sgt2 penuh dgn manusia... huhu maka kami pun pergi la ke tanjung lipat... dah lapar sangat, order je pape yg senang n cepat. tp xde la cepat pun... lama gak tunggu. huhu
-pas makan terus blk umah. ahhh letih2!!! tp tdo kul 1 gak... bgun kul 4 pastu... punya plan nk p pulau... last2 x jd. yg tu... xnak cter la... huhu
-tp ari ahad tu plannya p shopping je... pasar phillipine jd tumpuan... dorg borong mcm2... sy??? xde bli pape... x caya? mmg x beli pape... hahahaha
-ptgnya lak p pantai tanjung aru... lepak2 berkelah smbl mkn kepak ayam... hihi pastu p mkn seafood kat situ...
-malamnya pulak layan AJL25... mmg syooookkkk!!~
-isninnya... kul 730 berangkat p epot... dlm flight sy tdo je... ngantuk sangat!!

dan smp ke hari ni... sy x p opis lagi. peduli apa!! hahahaha

p/s: sy sdg selsema... sakit tekak pun sama... huhu sgt kesian pada sy...

Friday, January 7, 2011

Thursday, January 6, 2011

saya nak stop kerja!! saya xmau jd Raksasa Angkasa lagi!!!
huwaaa T_T

saya sangat tension!!!

hari2 berlalu penuh serabut!!!! makin cepatlah saya jd sewel!!!!

Tuesday, January 4, 2011