Wednesday, January 12, 2011

:.CeRiTa aWaL TaHuN.:


awal2 tahun je dah serabut... serabut yg dibawa dari tahun lepas... hmm... dgn kerja n segalanya. ok hari ni 12hb maka dah dua ari kenangan p sabah ditinggalkan. sabah?? yup, p sabah! dimulakan dengan kecelaruan dan akhirnya, jam 945 malam, 7hb, berangkatlah kami, 10 orang ke negeri di bawah bayu dengan 4 org yg telah menanti di sana...




haaa... ni la muka2 yg p sana. PCD+BSAS+BFF. hehe ni gmbr kat mesilau... syok wooo... sejuk je... hihi tp leh lak si rosie tu pakai short pant n baby-T je. haha yalah... dia dah biasa kot... hehe






ok...sebenarnya sy susah skit nak mengarang. sy suka tulis cam note tu... haha

-sampai kat epot kul 1200 8hb.. tgu owner homestay dtg amik.
-pastu p homestay... pastu tdo... pastu bangun kul 4 sbb amik turn nak guna blik air. subuh masuk kul 505 pagi...
-kul 6 pagi gerak ke ranau... otw perjalanan singgah kat pekan nabalu. amik gmbr berlatar belakangkan gunung kinabalu.. pastu p poring hot spring... gila laaa naik jambatan gayat! [haa... x pasal2 tukar nama jambatan gantung tu!!! hahaha]
-merayap lagi p mesilau... nak tgok n rasa kesejukan gunung kinabalu... mmg sejuk. pastu p p dairy farm lak... ala2 new zealand! hahaha


-balik dari farm ni... ktorg p p0ekan kundasang lak... cari sayur2... pastu terus bertolak balik ke KK sbb nak p makan malam... konon nak p mkn kat kampung nelayan... huishh... sgt2 penuh dgn manusia... huhu maka kami pun pergi la ke tanjung lipat... dah lapar sangat, order je pape yg senang n cepat. tp xde la cepat pun... lama gak tunggu. huhu
-pas makan terus blk umah. ahhh letih2!!! tp tdo kul 1 gak... bgun kul 4 pastu... punya plan nk p pulau... last2 x jd. yg tu... xnak cter la... huhu
-tp ari ahad tu plannya p shopping je... pasar phillipine jd tumpuan... dorg borong mcm2... sy??? xde bli pape... x caya? mmg x beli pape... hahahaha
-ptgnya lak p pantai tanjung aru... lepak2 berkelah smbl mkn kepak ayam... hihi pastu p mkn seafood kat situ...
-malamnya pulak layan AJL25... mmg syooookkkk!!~
-isninnya... kul 730 berangkat p epot... dlm flight sy tdo je... ngantuk sangat!!

dan smp ke hari ni... sy x p opis lagi. peduli apa!! hahahaha

p/s: sy sdg selsema... sakit tekak pun sama... huhu sgt kesian pada sy...

5 comments:

epol said...

seronoknye ade masa berjalan2 :(

::alwaniamalini:: said...

wani tak buat buat pon lagi entry ke sabah ni. xtau nak cite ape ahahaha...

L.R said...

epol: masa tu sebenarnya 'diada-adakan' utk mengeratkan lagi hubungan ktorg... ramai yg nak kawen dah tahun ni.. [kalu ada yg dah kawen, maka susah skit nak gather mcm zmn bujg ni.. huhu]

nak join ktorg x kalu ktorg buat program lg?? hehe

cik wani: ini pun main hentam jahh... dgn selsemanya... gigih nak siapkan entri... hahaha =)

raha hanym said...

haha! akak ! sgt besh lahhh korg !

L.R said...

kami mmg da best!!! haha