Thursday, December 30, 2010

:.Dua KoSonG Satu KoSonG.:


assalamualaikum... dan salam akhir tahun!!! dah bakal meniti 2011 ya tuan puan sekalian! hehe owh mcm2 berlaku!!! kalu nak cerita peristiwa dunia... mau smp 1hb nti pun x siap cerita. hik3 cukuplah stori psl diri sendiri. Hmm… suka suki 2010 bakal menjadi kenangan… yalah, umur dah meningkat la pulak!!! Huhu mcm2 hal x setel lg… apa je yg berlaku pd 2010?? Rasanya mcm xde beza dgn tahun2 lepas… bnyk buat menda2 lagho!!! Hahaha (^__^)v
reU
1. PCD
Buat reU kat KL… mula2 holiday kat Teluk Batik tp x puas hati sbb x semua join! Last2 buat gathering kat the mines (sebab rata-rata duk area sri serdang… hehe) seperti biasa… makan2 kat KFC n main boling!!! Mmg syooookkkk!!!~ mana mungkin akan lupa!!! Huhu
2. BSAS
Rasanya lebih sesuai dipanggil SAHARA (short form of SAmbutan HAri RAya) sebab buat masa raya… mula2 agak kalut sbb ada lak yang mementingkan diri… last2 20 org je… dah la kne layan kerenah pkck owner kedai a***** yang kerek!!! Jgn harap la saya nak p makan kat sana! Kerek!!!! Apapun meriah sgt!!!! Tq kakak kafe KTDI… tq kepada yg supot… tp… sy dgn sukarelanya xnak join mana2 admin lg utk buat reU BSAS… huhu
3. Sc 1
Tahun depan je pk!! Tahun ni xmau jumpa budak2 tu… huhu [sori, xde cter pasal korg. ngee~]

Kenduri kahwin
Bnyk gak kenduri yg sy p tahun ni… haha kat Johor ada… kat Perak apatah lagi!! Dari kawan masa kecik2 dulu sampailah ke kawan2 yg sy kenal bila sy berhijrah keluar dari tanah tumpah darahku. Hik3 (bunyik mcm p obersi je!!! Hahaha) malaslah nak tulis satu-satu… bnyk sgt la pulak. Hahaha
Owh, ye! Kawan PCD kami, chan2, selamat mengikat tali pertunangan dgn pilihan hatinya 12 Dis 2010. Maaf x dpt hadir sbb sahabat baik (pengantin lelaki n perempuan) kawen pada tarikh tu dan undangan dia terdahulu… apapun tahniah!!! Kami happy utk anda dan semoga chan2 bahagia smp bila2… =)

p/s: gambar ni cilok dr fb chan2... hahaha
Ada yg tny… ble turn sy??? Ble2 pun boleh… jika ada yg sudi!! Ahaks… :D :D

Studi
Hahaha kalu ckp pasal studi, nak gelak pun malas. Apatah lagi nak nangis!!! Huhuhu apapun skrg ni hny ikut flow je… setahun, 2 kali kne hentam!!! Selalu kene hentam, last2 dah x rasa apa… huhu senangnya kalu berhati batu. Huahaha ok2 yana… ikut flow je… buat sehabis baik!!! Biaq la org nak kata apa…bukan depa rasa apa yg hang rasa! Depa nak duk kalut kecoh2 pun bukannya depa leh tolong hang abihkan hang punya studi!!! haha [motivasi utk diri sndri… huhu]

Persabahatan
Syukur Alhamdulillah… selama hayat masih ada, sy akan pertahankan persahabatan sy dgn kawan2 sy. X kisahlah PCD ke… geng masa skool ke… hehe tp agak sedih gak laaa… sbb mcm x dpt nak pertahankan persahabatan sy dgn geng2 matrik waima dgn roommate sy sndri! Sedey kan?? Sy pun xtau knp sy xkekal berkawan dgn kwn2 sy ms matrik. Huhu sabar aje laaa… ntah knp sy sndri xde perasaan nak kontek dorg sdgkan sy x pernah kecik ati dgn dorg. Hmmm… ntah la erk… sy pun x faham dgn diri sndri. Huhu
I alway thought that loving someone is greatest feeling, but I realized that loving friend is even better. We lose people we love but we never lose friendship.


ada masa kita perlu menangis agar kita tahu bahawa dunia ini hanya bukan untuk ketawa. ada masa kita perlu ketawa agar kita tahu betapa bernilainya setitis airmata... ada masa kita perlu ada seorang teman agar kita tak kesunyian. dan ada masa kesunyian akan membuatkan kita tidak akan pernah lupa betapa bernilainya seorang teman...


SELAMAT MAJU JAYA BUAT SEMUA!!~

Tuesday, December 28, 2010

:.SaBaH.:


assalamualaikum... sabah... owh sabah... saya x bnyk duit untuk anda. anda juga telah menambahkan kekacauan hidup kepada organizer. tahniah!! haha malam tadi, segala yg bercelaru dan penuh kekusutan telah dileraikan sedikit... sikit laa... kira ok la dari xlerai langsung! huhu [alamak, kne bajet betul2 sebab nampaknya tahun 2011 adalah tahun kenduri kendara PCD. haha bg saya, tahun 2011 adalah tahun melancong buat saya!! (^__^)v]

bulan Jan - Sabah (Jalan2... mayb yg terakhir sebelum ramai yg tamatkan zaman bujangnya. huhu]
bulan April - Sarawak (kenduri kawen)

bulan Mei - Perak (P Pangkor kot... ada vacation dgn member sekolah!)

bulan Mei - Putrajaya (kenduri kawen gak) [nasib baik dekat je. hehe]

bulan ?? - Perlis (juga kenduri kawen)

bulan ?? - Terengganu (kenduri kawen lagi)

wani, wani bila pulak ni?? eh 2012 erk? orait! haha nor?? 11hb feb 20_ _ kan?? tarikh dah ada... cuma tahun je x sure lg. huahaha

p/s: ini baru yg diketahui pada masa ini. xtau la tahun depan mcm mana... mati laaa... patutlah tesis x siap-siap... huhu (T__T)

Thursday, December 23, 2010

:.TolonG.:

minta tolong memang senang... [saya selalu menyusahkan orang lain!!!] tapi ada pertolongan yang saya x dapat nak tolong bila...


"yana, aku perlukan ko sekarang" banyak cantik!!!


p/s: saya x rasa anda dalam kesusahan... maaflah, ya! cara anda meminta pertolongan membuatkan saya berasa kecil hati! [hahaha]


p/s 2: dalam mood AFF Suzuki Cup 2010

Sunday, December 5, 2010

:Hati Yang Rapuh.:


assalamualaikum... owh bnyk cter nak cter!! dari aktiviti geng, studi, isu, dan aktiviti diri sendiri... masih tiada kesempatan utk meluahkan di sini... huhu online kat utube, tetiba ternampak lagu ni. dgn rela hatinya, sy pun klik n dgr lagu ni... memberi motivasi dan semangat baru....


video

Di hati kulakarkan sebuah impian

Yang aku namakan harapan

Apabila kutentukan arah serta tujuan
Rela kuhadapi cabaran



Jalan ke puncak itu beronak dan berliku
Menyukarkan pendakianku
Namun tetap kugagahi hati yang rapuh ini
Demi hasrat yang suci



Aku sangkakan harapan selembut impian
Yang menguliti tidur insan
Kiranya kehidupan tidak sedemikian
Goyah hatiku oleh kenyataan



Tak harus kuturuti kelemahan diri
Tak daya bertahan diuji
Lalu aku mengumpulkan semula kekuatan
Berlandaskan keimanan...

p/s: go yana go!!!~

Saturday, December 4, 2010

:.ngangkung.:


ohoiiii.... eh, assalamualaikum!!! bzi sgt sy ni... smp kat opis pun org x jumpa sy. haha owh... malam jumaat lepas, maknanya, 2hb disember, sy pergi ke mines dengan Rosie, Noraini, dan Khairiyah. buat apa erk kat sana?? owh... tgok movie! haha sy amik leave bertugas di maha atas sebab keje di opis... dan disebabkan dah lama sgt sy x jumpa sahabat baik sy, maka sy pun mau tgok wayang bersama mereka. Alwani x dpt join sbb dia ada date dgn kakak dia...

setelah punya kata sepakat, maka, sy dengan gigihnya pergi membeli tiket ptg tu jugak utk tontonan malamnya. kul 7++ dah redi p pikap satu-satu... haha syok gak! sampai sana tepat2 kul 8. berkejar p bli pop corn [sebab x dinner lagi... huhu]. masuk2 je movie dah stat. eh sy tgok cter apa erk? sy tgok cter NGANGKUNG... ngangkung ni bahasa jawa yg membawa maksud menurun. jgn sesekali buat tau!! dosa besar... =)


owh sungguh kelakar cternya!!! hall 5 penuh!! gelak sakan!!! hahaha dah la kami di kelilingi lelaki... bnyk dialog yg tertinggal sbb gelak sakan! hahahahahaha

cternya cmni... ada 3 sahabat... azim, tasnim, dan wan. tasnim dan wan ni kaki ngangkung. pastu si azim yang kesempitan duit ni terikut2 lak dengan tabiat 2 sahabatnya tu. huhu 1 ari, azim kne anta brg kat kelantan... masa kat sana, dia jumpa bomoh handal. bomoh tu bg dia 1 kain merah yg bg dia nombor utk ditikam. nasib, nombor tu kene. dia menang hadiah pertama. azim mula lupa diri... tp benda ni dorg men x lama... pastu ada kejadian yg buat dorg insaf. haaa... apa lagi! p la panggung.... sekali sekala layan cter melayu pe salahnya kan???


video


p/s: sy keje part time di maha erk... sbb tu anda x jumpa sy di opis... (^__^)v

Wednesday, December 1, 2010

:.\(^___^)/.:


EH, HAI!!!~


p/s: piknik? banyak laaa... hahaha

p/s 2: rindu sama kamu... rindu saya x??? =)