Saturday, December 4, 2010

:.ngangkung.:


ohoiiii.... eh, assalamualaikum!!! bzi sgt sy ni... smp kat opis pun org x jumpa sy. haha owh... malam jumaat lepas, maknanya, 2hb disember, sy pergi ke mines dengan Rosie, Noraini, dan Khairiyah. buat apa erk kat sana?? owh... tgok movie! haha sy amik leave bertugas di maha atas sebab keje di opis... dan disebabkan dah lama sgt sy x jumpa sahabat baik sy, maka sy pun mau tgok wayang bersama mereka. Alwani x dpt join sbb dia ada date dgn kakak dia...

setelah punya kata sepakat, maka, sy dengan gigihnya pergi membeli tiket ptg tu jugak utk tontonan malamnya. kul 7++ dah redi p pikap satu-satu... haha syok gak! sampai sana tepat2 kul 8. berkejar p bli pop corn [sebab x dinner lagi... huhu]. masuk2 je movie dah stat. eh sy tgok cter apa erk? sy tgok cter NGANGKUNG... ngangkung ni bahasa jawa yg membawa maksud menurun. jgn sesekali buat tau!! dosa besar... =)


owh sungguh kelakar cternya!!! hall 5 penuh!! gelak sakan!!! hahaha dah la kami di kelilingi lelaki... bnyk dialog yg tertinggal sbb gelak sakan! hahahahahaha

cternya cmni... ada 3 sahabat... azim, tasnim, dan wan. tasnim dan wan ni kaki ngangkung. pastu si azim yang kesempitan duit ni terikut2 lak dengan tabiat 2 sahabatnya tu. huhu 1 ari, azim kne anta brg kat kelantan... masa kat sana, dia jumpa bomoh handal. bomoh tu bg dia 1 kain merah yg bg dia nombor utk ditikam. nasib, nombor tu kene. dia menang hadiah pertama. azim mula lupa diri... tp benda ni dorg men x lama... pastu ada kejadian yg buat dorg insaf. haaa... apa lagi! p la panggung.... sekali sekala layan cter melayu pe salahnya kan???


video


p/s: sy keje part time di maha erk... sbb tu anda x jumpa sy di opis... (^__^)v

2 comments:

TheShida said...

waaaaaa~!! cam best sgt ngangkung... waaa xtgk ngangkung lagi... xdpata gi MAHA tahun ni...waaaaaaa~

L.R said...

shida... shida... jgn nangis!!! huhu MAHA officially abis ari ni... huhu haaa... tgok ngangkung cepat2. sgt gelak!! hehe