Tuesday, August 17, 2010

:.SeNYuM.:




kalau dapat senyum macam ni selalu kan best!!!




p/s: sendirian senyum depan laptop layan youtube... (^___^)v

Thursday, August 12, 2010

:.ada sape2 nak duduk opis saya??.:


ada sape2 nak temankan saya kat opis saya??? owh selama ni saya duduk dengan 3 lagi teman2 seangkatan yang seminda dan sehaluan [selalu mengong bersama...] tetapi atas dasar2 persekitaran, mereka kini tiada bersama saya sudah hampir 2 bulan... dan semalam, papa bagitahu ada org nak duduk di sini. ok... saya terima sebab apa hak saya kan?? tetapi... dia yang duduk di sini sekarang ni adalah foreigner lelaki. dan dia duduk di tempat june. actually x ada masalah tapi... dia foreigner dan lelaki!!!! wahhh... x mau!!!


so, ada sape2 nak duduk opis saya?? meh laaa... saya akan usahakan untuk anda dapatkan fasiliti... huhu

Tuesday, August 10, 2010

:.SaLaM RaMaDHaN 1431H.:


:.SELAMAT BERPUASA.:


salam dihulur, maaf dipinta

semoga Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya

dan semoga bertemu lagi Ramadhan di tahun-tahun akan datang

~terima kasih, Ya ALLAH~

Thursday, August 5, 2010

:TuKuL di KePaLa.:

assalamualaikum... pagi khamis!! ermm... papa xde ari ni. p ipoh. esok ada... sbb dia kata dia ada meeting. hehe sbg r.a. n p.a. yg x terlatih, sy hny mendengar arahan n melaksanakannya... dan hakikatnya, entri kali ni bukan nk cter pasal keje. walaupun banyak kerenah tentang kerja tp lama2 dah jd serasi n lali dgn segalanya. yalah... alah bisa tegal biasa. huhu


kali ni nak cerita pasal individu. insan yg diciptakan Allah utk menyemarakkan bumi ini sebagai khalifah. xnak mention latar belakang dia... cukup la dgn ganti diri 'dia'. apapun, salam dihulur dan maaf dipinta. sejak 2 menjak ni, dia hadir dalam hidup sy. dalam hati mmg dah syak yg dia hanya akan menyusahkan hidup sy. dan instinct itu benar. apakah maknanya dia mendekati sy?? untuk checking n intip apa yg kekasih hati dia [bukan lg bergelar kekasih kot...] buat? [sy kwn dgn kekasih dia... dan dia turut menjadi kawan sy...] hmm... susah ni!! bukan nak kata dia x baik dan sy xde hak utk mengadili dia sbb sy xkenal pun dia. yg buat amarah sy berada di petala ke lapan adalah... dia interrupt masuk dlm hidup sy, x kenal sy lalu mengatakan sy dengki dgn dia... dan perasan yg setiap status fb sy berkaitan dgn dia. wahh... sgt P.E.R.A.S.A.N ni apahal pulak??? hello!! sy ada bnyk lg org utk dikutuk. dan status fb sy bukan utk ko. tetiba T.E.R.A.S.A pulak... pastu dia pun stat tulis kat status dia... konon jd mangsa la erk. haha kesian org macam ni... sgt bersimpati. berfikir dalam kotak... x fikir jauh. org mcm ni selalunya mahukan P.E.R.H.A.T.I.A.N dan K.U.R.A.N.G.K.A.S.I.H.S.A.Y.A.N.G. hmm... sabar je la. sbg manusia yg diberi akal cukup oleh Yang Maha Mengetahui, sy anggap apa yg terjadi adalah benda yg normal. [ecece... mcm artis la pulak... haha] berfikir sebelum bertindak. sy juga xnak ada org sakit hati ataupun emo. dan jika kita gunakan akal utk berfikir, barulah kita nampak bahawa semuanya adalah luas terbentang. bukan berada dalam satu skop je. hmm...


menda la sy merapu sakan ni!! hadoi... sy coret di blog sy ni bukan sbb dia x baca... [mayb dia bc sbb kalu dah stalker tu, tetap akan jd stalker... (ini pengalaman...)] bukan nak burukkan sesiapa... [x mention nama pun...] atau nak raih simpati, tp nak buat teguran pd diri sndri juga. manalah tahu sy lupa n ble ada coretan ini, akan buat sy ingat yg sy x perfect langsung...


p/s: awat hang nak terasa sgt??? makan cili ka??


p/s 2: selain memaafkan org, jgn lupa mntk maaf. jgn hny fikir yg org len ada salah pd kita... dalam x sedar mungkin kita juga bersalah pada org lain. kita kan x sempurna...


p/s 3: kalau nampak sesuatu yg salah tu, betulkan dengan tangan... lepas tu tegur dengan mulut.... dan selemah iman kalau mendoakan dalam hati...

Monday, August 2, 2010

:Hari Persahabatan.:

semalam... 1 Ogos, adalah hari persahabatan... sy hampir terlupa. nasib baik msg2 dgn kawan baik sy malam td... dia wish dulu. sy pun balas n hantar forward message kat kawan2 baik di sekeliling sy. [pd yg x menerimanya, maaf erk. kredit mlm td tinggal nyawa2 ikan je. apapun, kalian tetap dekat dlm jiwa sy!! (^__^)v]








I alway thought that loving someone is greatest feeling, but I realized that loving friend is even better. We lose people we love but we never lose friendship. Happy friendship day!!!


ada masa kita perlu menangis agar kita tahu bahawa dunia ini hanya bukan untuk ketawa. ada masa kita perlu ketawa agar kita tahu betapa bernilainya setitis airmata... ada masa kita perlu ada seorang teman agar kita tak kesunyian. dan ada masa kesunyian akan membuatkan kita tidak akan pernah lupa betapa bernilainya seorang teman...



owh... ada lagu utk sahabat2 saya..





video