Tuesday, April 21, 2009

Takdir [CINTA]

Di matamu masih ada rindu

Yang menikam terus ke kalbu

Di bibirmu masih ada senyum

Yang memancar menerangi redup wajah ku


Seluruh getar resah akan musnah


Dan tiada cinta lagi yang tinggal

Kerdip bintang cinta pun malap

Lalu, ruang rindu ini kian gelap

Inilah takdir cinta

Hanyut tak berarah

Dan membiar diri dilambung resah

Yang tidak pernah sudah

p/s: jari jemari menari tatkala hti dirundung resah...

guys... ALERT!!!

haloo... guys!!! there are information for you. just wanna you know that a girls are special and dont do this for your girl. you may regret for the rest of your life.
If a girl cries in front of you, it means that she couldn't take it anymore...

If you take her hand, she would stay with you for the rest of your life; if you let her go, she couldn't go back to being herself anymore...

A girl wont cry easily, Except in front of the person who she love the most, she becomes weak..

A girl wont cry easily, only when she loves you the most, she put down her ego.

Guys, if a girl cries bcoz of you please hold her hands firmly, she's the one who would stay with you for the rest of your life.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please dont give her up, maybe bcoz of your decision, you ruin her life.

When she cry rite in front of you, when she cry bcoz of you, Look into her eyes, Can u see n feel the pain n hurt she's feeling?

Think...

Which other girl have cried wif pure sincerity, In front of you, And bcoz of you?

She cry not because she is weak. She cry not bcoz she wan sympathy or pity. She cry, Because crying silently is no longer possible, the pain, hurt, n agony have become too big a burden to be kept inside...
Guys, Think about it...
If a girl cry her heart out 2 you, and all because of you, Its time to look back on wat u have done, Only you will know the answer to it.

Do consider it. Coz one day.... It may be too late for regrets, it may be too late to say "im sorry".
p/s: he know i cry for him... [-_-,]

Sunday, April 19, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN KEPUTERAAN YG KE 81... DAULAT TUANKU!!!

19 April 2009... hari ini adalah hari bersejarah kepada semua warga negeri Perak. Hari ini adalah hari ulang tahun keputeraan DYMM Paduka Seri Sultan Perak.
Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullahu-Lah, GCB, KStJ, dilahirkan pada 19 April 1928 di Batu Gajah, Perak. Anakanda kepada Sultan Yusuff Izzuddin Shah ibni Almarhum Sultan Abdul Jalil Nasruddin Makhtaram Shah (Sultan Perak pada tahun 1948-1963) dan Toh Puan Dewangsa Khadijah binti Ahmad dibesarkan di luar lingkungan adat dan protokol istana. Berikut adalah biodata baginda.

Tarikh diangkat menjadi sultan perak: 3 Februari 1984-sekarang

Tarikh diangkat menjadi Yang di-Pertuan Agong Malaysia: 26 April 1989- 25 April 1994

Permaisuri: Tuanku Bainun binti Mohd Ali (lahir pada 1932)

Anakanda:
1) Raja Nazrin Shah
2) Raja Dato’ Seri Azureen
3) Raja Dato’ Seri Ashman Shah
4) Raja Eleena
5) Raja Yong Sofia

Ayahanda: Sultan Yusuff Izzuddin Shah ibni Almarhum Sultan Abdul Jalil Nasruddin Makhtaram Shah

Bonda: Toh Puan Dewangsa Khadijah binti Ahmad

Tarikh keputeraan: 19 April 1928

Tempat diputerakan: Batu Gajah, Perak.

Pendidikan:
1) Government English School (sekarang Sekolah Sultan Yusuff, Batu Gajah)
2) Kolej Melayu Kuala Kangsar
3) Universiti Nottingham-Bacelor Undang-undang (1953)
4) Honorable Society of Lincoln’s Inn-English Bar (23 November 1954)

Kerjaya:
1) Assistant State Secretary of Perak.
2) Judicial and Legal Service of the Federation of Malaya where he served as a First Class Magistrate and as a Sessions Court president.
3) Federal Counsel and Deputy Public Prosecutor
4) Legal Adviser of the State of Pahang and later of Johor
5) Registrar of the High Court in Malaya
6) Chief Registrar of the Federal Court of Malaysia.
7) Bench of the High Court of Malaya (1965)-being the youngest judge to be appointed in the Commonwealth.
8) Federal Court judge (1973)
9) Chief Justice of Malaya (1979)
10) Youngest-ever Lord President of the Federal Court of Malaysia on 12 November 1982.

Oleh yang demikian, pada hari Isnin (20 April 2009) seluruh rakyat negeri Perak akan bercuti. Wah, aku jealous ni! Hehe apapun, semoga panjang umur dan dikurniakan sihat tubuh badan kepada Tuanku agar dapat memerintah negeri ini. Sembah patik harap diampun…

p/s: sape2 yg x suka Sultan Perak tu, jgn ngada2 nak cuti lak (bg yg berada di Perak je la…). Cuti nak, suruh hormat Sultan xnak. Kutuk2 sultan tp ble sultan nak bg samting, smua amik. Xtau malu tol!! Mcm tu ke rakyat yg mendukung adat?! Mana perginya rasa kasih dan hormat sebagai rakyat? Fikir2kan la… kalu xdpt nak fikir, jgn lupa buka buku sejarah. Lihat bagaimana orang dulu2 mempertahankan sultan dan adat istiadat melayu yg dipegang turun temurun. Kalu susah sgt nak buka buku, skrg ni ada kemodenan. Smuanya di hujung jari. So, tiada alasan nak belajar dan mengenal jati diri. Biar buta mata, jangan buta sejarah, jangan buta hati… Daulat Tuanku!!!

Saturday, April 18, 2009

18HB 4 (lagi...)

Were you single on your last birthday?-haah… single kembali after 5 tahun. Huhu-
Are you wearing a sports shirt?-nak watpe pakai sports shirt. Bkn nak p jogging tghari buta ni. Ngee~-

How much longer until your birthday?
-err… 4 bulan lg. yey, yey…-

What is an important part of a relationship?-jujur, ikhlas, setia, berpegang pd janji, saling menghormati… dan segala nilai2 murni di dunia ini-

How was your day today?-agak ok la… cuaca ok. Aku pun kene ok la jugak. Hehe-

If you could be Britney Spears for a day would you?-xmau… xnak… mama… tolong!!!

Do you have a reason to smile right now?-nak senyum pun kene ada reason ke? Ok la… reasonnyer aku stil idup lg. syukur….-

Would you go back in time if you were given the chance?-kalu ada, aku nak sgt. Huhu sebabnyer?! Biaq aku sndri yg tau-

Where were you at 8 am this morning?-kat toilet. Cuci baju. Hoho-

Do you fall for people easily?-tengok keadaan la… huhu-

What was the last song you listened to?-izzla:ke dasar hatimu. Layan… zassss!!!-

Do you know any alcoholics your age?-nehi… kabhi nehi-

Is there anything you should be doing right now?-ada… studi tp tersangkut utk jwb soklan yg ntahapahapantah ni. Ngee~-

How long have you known your best friend?-sejak primary skool lg… miss her n him so much!!!-

Where were you an hour ago?-atas katil. Main lekat2. Hehe-

What are you currently hearing?-lagu newboyz. Hoho-

Have you ever broken someones heart?-ada… tp bak kata kak siti, biarlah rahsia. Huhu-

Who was the last person of the opposite sex that you talked to?
-pak andak… dia ajak p kenduri. Hehe-

Ready for kids?-maaf ye… x kawin lg. nak redi for kids konon. Nak redi utk BF pun still lg pk. Huhh!!-

Ever been called a bitch?-tak pernah… tp sape yg berani panggil aku camtu, dia la bitch sbnrnyer. Hehe-

How many people on your top friends list do you know in real life?-ramai sgt la… xkan nak taip sorg2 kt sini-
What was the first thing you thought this morning?-nak bancuh milo ke kopi or teh utk brekfes. Hehe-

What are you doing?-la… kan tgh jwb soklan ni. Tny lg pe hal? Nak kne pelempang?-

How was your day?-semoga ALLAH beri aku kekuatan utk meneruskan ari ni… amin-

Do you like anyone?-yup. Hehe-

Do you have a crush?
-ada… my abang. Hehe-

What will you be doing next?
-nak ajak anje n usu p lunch. Sekian, terima kasih.-

18hb 4 (Hari Tag kot...)

Apa yang kamu lakukan sekitar jam 10.00 semalam?-tunggu ain balik bw KFC x-meal untuk aku-

Selain itu, apa yang kamu lakukan sekarang?-menjawab soklan yg diberikan… keje yg agak x berpaedah gak la. Ngee~-

Adakah kamu akan bangun 7.00 pagi esok?-b4 kul 7 pg dah kene bgun sbb nak solat subuh. Hehe-

Takut untuk menjadi dewasa?-dulu masa budak2 slalu rasa nak cpt besar spya leh wat apa je yg disukai... tp skrg ni rasa susah lak. Pepun xde la takut utk jd dewasa. Rasanyer dah ckup sedia kot. Hehe-

Matapelajaran yang teruk di sekolah?
-sejarah dan b.m serta b.i sebab b.m dan b.i ada literature dan aku mmg alergi dgn menda literature tu. Sejarah lak sbb kne bnyk hafal... tu yg cam hapahapa je. Huhu [tp aku skor time spm subjek yg aku alergi tu. Hoho]

Kalau anda minum 14 mug bir, apa yang akan terjadi?
-astaghfirullah…. usahkan 14 mug, setitik pun blm tentu aku sentuh. Haram tau!-

Tidur dengan pintu terbuka atau tertutup?-mestilah tutup… nak mati ke tdo x tutup pintu?? Mau penyamun tarbus masuk merompak. p jamban pun kene tutup pintu tau. Ish, ngeri je!!!!-

Apa yang sedang kamu pakai sekarang?
-t-shirt kaler oren… hehe-

What are you listening to right now?-lagu ost drama Yusuff lakonan my abang, ashraf muslim, nyanyian imran ajmain:jika engkau pergi [oit, pehal tetiba omputih lak ni?!]-

What’s your favorite number?-no 1, 2, 3, 4, … dan bnyk lg. ngee~-

How is the weather right now?-alhamdulillah… cerah seperti semalam dan semalam…-

Who was the last person you talked to on the phone?-mama… dia tny pasal kenduri umah pak alang-

Merokok?-katakan TAK NAK pada rokok. Sahut la seruan kerajaan. Hehe-

Eye color?-coklat gelap… mata yg diimport dari gen sebelah abah. Hehe-

Bulan kesukaan?-bulan ogos... sbb ada besday aku, malaysia merdeka dan so on. Peace!!-

Apakah movie terbaru yang kamu tonton?-lama dah x tengok movie. Huhu-

Hari kesukaan?-hari yg tenang dan xde sape kacau… hari cuti pun best. Lg… hari raya… hari ulang tahun kelahiran aku… dan hari-hari (tempat shopping coz I luv shopping. Hoho)-

Jika kamu boleh cakap sesuatu pada seseorang, apa yang kamu akan cakap?-seorang je?! Err… lebih leh? Hehe
Kalu kat org tu, aku nak cakap, jangan nak ngada2 leh x?Kalu kat sahabat aku, aku nak cakap yang aku sayang korang…Kalu kat dia, aku nak cakap ”Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit, Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti, Jangan pula fikirkan diriku, ku janji takkan merinduimu…”
Pelukan atau ciuman?-dua2nyer… sbb leh buat aku epi. =)-

Berkawan lagi dengan rakan-rakan di sekolah lama?-mesti la… friends… yesterday, today, always…-

Left-handed atau right-handed?-tangan kanan maaa… afdal-

Mahu tidur dengan berapa bantal?-errmm… bnyk2 bantal. I luv bantal. Baru cdg nak bli bantal. Hehe-

Tidur dengan seseorang atau bersendirian?-skrg ni single… sendirian la… hehe-

Apa yang kejutkan kamu pagi tadi?-acha septriasa dgn lagunyer berdua lebih baik… [ringtone henpon la…]-

Boleh teruskan hidup dengan tidak merokok?-mmg x merokok… huhu-

Pernah kawan baik kamu buat masalah di belakang kamu?
-hmm… biar la aku je yg tau. Huhu-

Memilih untuk memberi nombor telefon?-hehe… mesti la. Mana leh bg sembarangan je…-

Mana lebih suka: Kfc atau Burger King?-I luv KFC so much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-

Mahu pergi ke Greece atau Hawaii?
-nak p pangkor… waaaa…..-

Hari jadi yang menarik tahun ini?-besday aku lmbt lg… so blm smp ke besday yg menarik utk thn ni. Sekian, terima kasih. Hehe-

Friday, April 17, 2009

end of half day-April 17th [LOVE] n [HATE]

Name something great that happened Saturday?-kelassss!!!!! [hipokrit gler!!] Huhuhu xde la great sgt tp next week ada final paper. Ngee~ ngeri…-

When was the last time you saw your father?-err… dua minggu lepas. Huhu-

Do you like your life as of now?
-of course I like my life. Syukur… sebab hidup aku penuh suka duka, harmoni… gelak tawa… muram durja.. masam masin manis pahit payau tawar dan segalanya. Semua tu lumrah. Aku suka hadapi segala rasa dlm dunia ni-

Do you wish someone would call or text you right now?-yup. Harap2 ada la… Hehe tp kalu besday boy, aku x nak. huhh!!-

Do you drink coffee?-yup… termasuk dlm senarai air utk brekfes-

What were you doing 20 minutes ago?-p blik anje yg tgh studi n aku baca URTV kat sana sambil mengutuk artis di dlm nyer. Ngee…-

Does anyone call you babe or baby?
-hahaha… msti la ada. Mama n abah dulu pgil aku baby masa aku kecik2. Dah besar ni org len lak pagil aku baby. Hoho-

Do you like surprises?-yiiiiiihhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa… sape x suka surprise? Yg +ve je la-

Think of the person who's hurt you the most in the past year,who is it?-erk?! Apa kes soklan sensitip ni… ish, ish… kisah lama jgn dikenang. Dah2… aku dah lupekan n maafkan org tu. Hehe-

Who was the last person you laid in a bed with?-akim, my little bro. huhu miss him so much!!!-

Who made you smile today?
-ari2 aku senyum… otomatik la… senyum tu kan sedekah-

What made you sad today?-sad?! Ada… tp biaq aku je yg tau. Huhu-

What time did you sleep last night and why?-ntah tp rasanyer lewat gak la… sebab… gayut dgn besday boy (17hb 4) n meleleh after tuh. Ngee~-

Who was the last person you had a deep conversation with?-besday boy… xde la deep sgt tp conversation gak la…-

Have you ever regretted breaking up with someone?-sensitip... sensitip...-

Have you heard a song that reminds you of anyone today?-yup…imran ajmain-jika kau pergi (ost yusuff)-

Do you hate the last guy you had a conversation with?-aku x suka la benci-membenci ni. Huhu-

Do you find piercings attractive?-ntah... xtau. Huhu-

Where do you plan on living within the next few years?-abis kan studi, kumpul harta, kumpul pakwe (spy sng nak pilih wat suami. Hehe), kawin…. [agaknyer leh tercapai x dlm masa 5 thn lg?]

Do you live near your best friends?-tengah2…-

What are you wearing right now?-kain batik n t-shirt… [pompuan melayu terakhir nih. Ngee…]-

What was the last item you purchased?-minyak affiat... minyak urut la....-

When is your birthday?
-14 ogos… ha… jgn lupe bg hadiah erk. Hehe doakan kebahagiaan aku juga-

Last person you held hands with, do they mean anything to you?
-akim sebab nakal sgt. Akim tu adik aku la...-

When was the last time you wrote a letter to?
-ntah... x ingat la... rasanyer surat kpd satu persatuan tp x ingat persatuan apa... [atas dsr keje. hehe]-

Name five things that are next to you?-henpon, glasses, minyak cap kapak, bantal, keropok-

Story behind your current Friendster lay-out?-err… gmbr sorg princess yg sdg tgu prince dia dtg jumpa dia. Sama cam situasi aku skrg. Huhu-

Are you shy?-malu pd tempatnyer…-

Last message you got?-from anje… nak dtg blik katanyer. Hehe-

What does your heart say?-p kafe kot… lapar dah ni. Hehe-

yuhuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Whats your name?:: errhmm… nama saya liana a.k.a puterishaflynn. Ngee~::

Would you rather get 1, 12 or 24 roses?:: roses?! Nak 6 kuntum je la… cukup la tu. That is the i-love-you-so much-forever ensemble. Lagi unik kalu tmbh dgn teddy bear. Very cute!!! Hihi::

How big is your bed?:: single size sebab I still single lg. hehe::

What are you listening to right now?::lagu new boyz-marah bukan sifatku. [tgh rasa terkilan dgn someone… tp bukan tomok tau!!]::

What are the last 4 digits in your cell phone number?
::knp nak tau?? Nak beli nombor ekor erk?? 4D? jgn… dosa tau!!::

What was the last thing you ate?::DAHFA fillet fish. yummy::

Last person you hugged?::wanie… masa nak blk dr Jusco Balakong (14hb 4) huhu::

How is the weather right now?::cerah dan x ujan seperti semalam::

Who was the last person you talked to on the phone?::xtau sape… salah nombor. Seingat aku dia tu dr celcom center. Ntah knp sesat smp maxis aku pun aku xtau::

What is the first thing you notice in the opposite sex?::err… xde lak pk apa2… kawan je dgn smua…::

Favorite type of Food?::ayam goreng… sedapnya!!!::

Snickers or Toblerone?::Cadbury…nyummy… hehe::

Do you drink?::minum la… manusia perlukan air 6-7 gelas sehari. Eh, eh… drink menda nih??::

Ever get so drunk you don't remember the entire night?:: ek eleh… arak la pulak. Ish, mana leh minum menda nih!! Haram tau!!::

Hair color?::black… kadang2 ada sehelai dua yg putih::

Eye color?::dark brown… mata org asia… msti coklat gelap. Hehe::

Do you wear contacts/glasses?::pakai spek umur 12 tahun (1998) n pakai lenses umur 22 tahun… (2008)::

Have you ever cried over a girl/boy?::yup. Ngee~...::

What books are you reading?::kalu nak exam, baca buku pelajaran. Kalu tgh tnsion exam, baca buku yg lagho2. Hehe::

Piercings?::errm… ye kot. Eh, eh… apa maksud lantang dlm soklan ni??::

Favorite Movies?
::setakat ni belum ada faveret movie lg… window movie maker suka la. Hehe::

Favorite college basketball Team?::rasanya x minat sbb player yg best main basketball tu dah xde. Huhu::

What were you doing before filling this out?::hmm… cek my emel::

Any pets?::ada::

Dogs or cats?::cats la… name's kugar. So cute!!!::

Favorite Flower?::roses… yellow n white roses::

Have you ever loved someone?
::soklan sensitip ni::

Who would you like to see right now?::mama, abah, alang, adik, dia… beliau… n yg seangkatan dgnnye. Huhu::

Do you like to travel by train?::no… sakit pinggang weh duduk dlm tren. Dah la lama…::

Right-handed or Left-handed?::right-handed, left-thinking. Ngee~::

If you could go to any place right now where would you go?::bnyk sgt la… xmau tulis kat cni. Nti kalu x dpt p, haru je::

Are you missing someone?::yup… very2 miss him. Huhu tp aku dpt peluk byg je…::

Do you have a tattoo?::xde la… dosa tau.::

Do you still watch cartoons on Saturday mornings?::of course… my feveret kalu xde pape nak buat. Lbh2 lg kalu tgh tnsion. Ceria idup aku balik. Hehe::

Are you hiding something from someone?::rahsia… bukan je samting tp mcm2 thing lg. hehe::

Wednesday, April 15, 2009

5 tanda KAUM HAWA sayang kepada KAUM ADAM

1-Apabila wanita menyayangi seseorang lelaki, biasanya mereka rajin menghubungi atau menghantar SMS kepada si dia. kadang2 bertanya khabar atau just hantar ayat2 manis.

2-Mereka akan lebih menunjukkan keprihatinan terhadap si dia. Jika lelaki itu mengalami masalah, mereka akan menjadi pendengar yang baik dan membantu sedaya upaya.

3-Lazimnya, wanita akan berkongsi dengan lelaki mengenai perkara yang berlaku dalam hidupnya hari2 sama ada peristiwa gembira ataupun sedih. Jika hendak kemana-manapun, kalau boleh mahu si dia mnemani.

4-Apabila berjauhan dengan lelaki yang disukai, wanita akan kelihatan sedih… maklumlah menanggung rindu… huhu

5-Ada juga wanita yang suka memberi hadiah kepada lelaki yang disayangi. bukan hanya pada hari istimewa seperti hari lahir, pergi ke mana2 pun pasti mereka akan belikan cenderahati.

sesuatu yang tak pernah terlintas di fikiran kita

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya,tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci & cela.

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik.


p/s:kalu nak tau, perkara di atas adalah benar... kenapa? kalu pk balik, mmg betul pun. x caya? x caya sudah... (^_^)v

Friday, April 10, 2009

TAK BOLEH BLAH!!!

Name 3 schools you went to:~tadika kemas, sg. sumun~
~sek keb khir johari, sg. sumun~
~sek men keb khir johari, sg. sumun~
[xberkembang, kan? kalu nak tau, smua skool kat atas tuh bersebelahan je. ngee...]
Name 3 things in your handbag:
~wallet~
~perfume~
~sunglass~

Name 3 things you do when you're really stressed:~menyanyi dan menyanyi dan menyanyi...~
~tido~
~baca komik~
[kalu teruk sgt, aku akan menjerit sekuat ati. hehe...]



Name 3 places you go on a daily basis:
~toilet~
~kafe...~ (tempat menjamu selera. nyum nyum...)
~library faculty~
Name 3 favorite fruits:~epal~
~durian~ (lama x mkn durian)
~jambu~
Three names you go by:
~liana~
~lia~
~anne~

Three of your Favorite foods:~kfc~ (mangai... lapar la pulak!!!)
~segala jenis pataya~ (nasi goreng pataya, mee goreng pataya, mihun goreng pataya, kuey tiaw goreng pataya. alamakkk... sedapnya!!!)
~jajan~
Three things you are wearing right now:~tudung~
~t-shirt~
~jeans~

The Who's
Who is in the house with you?~my mama, my abah, my alang, n my akim~


Who are you thinking about right now?~my famili, my fren, my soul... (nyata aku ni tgh mamai. hikhik)~


Who did you last talk to on the phone?~errmmm... dgn operator. td try call fairuz (anje) tp masuk voice mail. so yg kedengaran adalah suara operator. hehe~


Who do you sit next to in your 4th period class?
~alamak... x ingat la. ada ke patut tny soklan camni. mana aku ingat. huhu~
Whose birthday is next?~opsss... my ex- kalu x silap. hehe~



The Where's
Where do you live?~kat sg. sumun, perak. tau x katne? ni poskod dia. 36300. carilah. hehe~


Where is your phone?
~dalam poket suar... knp tny?~
Where is/are your parent(s)?~kat umah la... xkan kat laut pulak. ishhh!!!~

Where do you sleep?~mesti la atas katil, atas tilam... xkan kat koridor lak~

Where did you get the shirt you're wearing?~errmm... bli masa xtvt serunding kat kolej dua tahun lepas~


Where is the last place you took a ride to?~xde kete... naik bas je. bas ada parking kat dpn bus stop. hehe~


Where in your house are you?~aku duk kolej... konpem kolej la jawapannya. hoho~

The What's
What was the last thing you ate?~brekfes td aku mkn roti gardenia butter scoths. yummy yummy~


What color shirt are you wearing?
~kaler itam... dia nyer tulisan kaler oren~
What kind of cell phone do you have?
~hp murah je... janji leh tpon n anta msg. ngee~
What is the closest item near you that is blue?
~books... bnyk yg kaler biru. (aku kat lib ni. hehe)~
What do you like best about school?
~aku leh jadi penjenayah kat skool n pd ms yg sama aku disayangi oleh ckgu2 aku yg xtau aku buat jenayah. kat skool aku ada rmai kawan. smuanyer best2 dan kepala otak cam aku. hoho~
What is your favorite color?
~kuning, biru, merah... (patriotiknyer!!!)~
[aku suka kuning sbb kaler diraja. ngee~)
What kind of surgery have you had?~surgery??? TAK PERNAH!!!!~


What do you wear more; jeans or shorts?~jeans la... mana leh pakai shorts. nti kene kejar dgn mak guard.~
[x kontra abis ke kalu pakai tudung n then pakai shorts?? byg kan. hehe]


What is the last movie you watched?
~lama dah x p tgok wyg. errmmm... kalu xsalah aku, 2 bulan lps. aku tgok cter RECORD dgn leha kat mines. pening wooo... tgok cter ni. berpusing2. nsb bek x muntah. hehe~


What song do you currently hear?
~desree: gotta be. layan....~

The When's
When did you start school?~errmm... 1992. kat tadika kemas~


When did you last go to the mall?
~baru 2 ari lepas (8hb 4). times square~
When was the last time you bought a pair of pants?
~x ingat la... dah lama x p shopping. huhu~
When were you last at school?
~2003. tamat form 5. sdey la time tuh...~
When are you going to stop answering this questionnaire?~ble soklan abis. haaaa.... dah abis pun. penat nak taip ni. lenguh dah tgn. hehe~


Why?~hek eleh... dia tny lg. dah, dah. malas layan. blah!!!~
p/s: hahaha... ntah pape. ngee~

Thursday, April 9, 2009

WHAT IF YOUR EX SAID THIS TO YOU?

1.Hi how are ya?
fine... tq. ~sambil tersenyum plastik~ [tp jgn hrp aku nk tny kabar ko. huhh!!]
2. Hey! You wanna go to the mall?!
yup... i love go to mall but NOT WITH YOU!!
3. I LOVE U...
banyak la ko punya I LOVE YOU. kalu betol love me, pasal ko tinggalkan aku?
4. DO u want some cookies?
x mau... aku x mkn cookies yg ko bg. takuttt....
5.Can you take me a picture?!?
ek eleh... leh guna sistem auto kan? pe hal nak suruh2 lak nih??!!!
6.Help me in my homework!
aku belum register jd tutor... dan kalu ko yg dftr jd studentnyer, time tuh gak aku resign. ngee~
7. Here's my gift to you...
tq... tp x payah!! aku x nak ada hutang apa2 dgn ko.
8. Let's just be textmates..
textmates?! textbooks aku tau la...
9. Do you want me to buy you an ipod?
x payah... abg aku dah bli kan. mahal tau!!!
10.Let's sit together in the bus
aku nak duduk dgn driver bus... leh jd co-pilot. huhu
11. Hi baby
ble lak aku jd baby nih??? i'm big girl rite now. aku rasa ko kena p check mata la...
12.Your still handsome/beautiful!
aku mmg cantik pun... tp apa ko pedulik??
13.I still LOVE you!
sila rujuk soalan no 3. -aku dah fed up la!!!
14.Do you have new boyfriend/ girlfriend?
apa ko pedulik?! kalu aku ada new pun, bukannya luak ASB ko dlm akaun tuh. hoho
15. Do you love me?
sayang... sayang sgt kat ko tp tu dulu la... bak kata Tomok, hanya tinggal sejarah. [malas aku nak layan ko. x paham bahasa tol!!]


TO PERSON WHO HAD READ THIS, YOU HAD BEEN TAGGED BY ME!!!

Post this as..

WHAT IF YOUR EX SAID THIS TO YOU?
If you don't post it....


p/s: aku x kejam... aku doakan korg yg sdg hangat bercinta ini semoga panjang jodoh, berkekalan hingga ke akhir hayat. AMIN...

Saturday, April 4, 2009

girls... ALERT!!!

assalamualaikum.... dan salam sejahtera. kali ni nak cter pasal lelaki. errmm... lelaki ni kan... errmm... susah gak nak tulis mukadimah ni. [-_-'] hehehe errmm... camne nak cakap erk?! err... di sebalik muka maintain diorg, ada benda yg tersirat yg sukar kita (org perempuan) nak tau. bnyk yg kata makhluk-Tuhan-yang-satu-ni (kaum Adam) tak bermain dgn perasaan. betul ke? betul la tu... sbb diorg ni akal ada 9, nafsu dia 1. huhu dalam menjalinkan hubungan (hubungan boy n girl) diorg ni amat teliti. percaya atau x itulah hakikatnya. [aku ni dah macam kaunselor lak. hehe]
apa pun... mari kita tengok pe yg lelaki suka dan tak suka.
Lelaki suka:

1. Wanita yang bersikap kelakar

2. Berbudi pekerti

3. Murah hati

4. Senyuman manja

5. Tahu memasak

6. Pandai dalam menggayakan pakaian

7. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya

8. Tidak mudah naik angin

9. Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya kepada lelaki bila kereta lelaki tersebut rosak

10. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian

11. Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang..

12. Wanita yang dapat menjalinkan perhubungan rapat dengan ibunya

13. Wanita yang berwawasan/bercita-cita tinggi

14. Wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi

15. Wanita yang tahu menjaga maruah diri

16. Wanita yang cekal serta tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan

17. Sentiasa berada di sisi tidak kira masa susah atau senang

18. Yang tidak suka berleter

19. Tidak kisah dengan cara apa pun untuk mendapatkan makanan kegemaran lelaki

20. Sediakan secawan teh/kopi tanpa disuruh

21. Wanita yang mengambil berat tentang lelaki

Lelaki tidak suka:

1. Wanita yang suka mengumpat

2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal

3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki

4. Merokok

5. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki

6. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk mendapat perhatian

7. Tak boleh ke awak buat sesuatu dengan betul

8. Jangan awak nak ajar saya apa yang betul, apa yang tidak..

9. Wanita yang bersikap hipokrit

10. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi lelaki

11. Sukar buat keputusan terutama hal berkenaan hubungan serius dengan si lelaki

12. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang

13. Pakaian wanita berselerak di biliknya

14. Tidak bertanggungjawab langsung

15. Wanita yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya

16. Kuat berleter walaupun dalam hal yang remeh

17. Boros berbelanja

18. Tidak tahu/malas memasak

19. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati

20. Queen control hinggakan nak buang air pun perlu minta izinnya.
p/s: kpd lelaki... ingat korg je leh memilih ke? cheitt... kitorg pun memilih gak la... bkn korg je mau yg terbaik. kitorg pun. hohoho tunggu keluaran akan datang. baru tau nanti.. hehe

SYUKUR... alhamdulillah atas kurniaanNya

"... syukur sungguh di hati ini... dikurniakan teman sejati... menunjuk jalan dekatiNya... tika diri dalam kebuntuan... betapa aku menghargai... kejujuran yang kau beri... mengajar ku mengenal erti... cinta hakiki yang abadi... tiada yang menjadi impian... selain rahmat kasihMu Tuhan... yang terbias dalam ketulusan... sekeping hati seorang insan... bernama TEMAN..."

(UNIC: sebuah pertemuan)


sepanjang saya hidup selama 23 tahun ni... banyak yg saya belajar. sgt2 banyak... yalah, ilmu dan pengalaman tu datang dari Dia. ilmu dan pengalaman yg penting dlm menempuh kehidupan yg semakin hari semakin mencabar. ekceli, tulisan saya ini saya ingin dedikasikan [bukan daddy kasi or bg, tau!!] utk SAHABAT saya yg tersayang. SAHABAT yg sporting, yg x pernah berkira atas apa jua benda pun, yg sentiasa ada kala ketawa dan menangis... [kdg saya menangis sorg2 sbb malu nak kasi tunjuk kat org len. hehe], yg sentiasa berdiri di sisi dan belakang saya utk bg support... [bkn menyokong kesalahan yg saya lakukan...] dan segala kebaikan yg dihulurkan kepada saya tanpa merungut atau mengharapkan sebarang balasan.

sungguh saya menghargai hamba-Tuhan-yang-diutuskan kepada saya. sejak saya melangkah ke alam persekolahan -tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, matrik, universiti- hidup saya tak pernah sepi. bnyk belajar daripada mereka. yalah... bila kenal ramai org, banyaklah ragamnya. di situlah pengalaman dikutip.
BAHAGIA... itulah perkataan yg paling tepat utk menggambarkan apa yg saya rasa tatkala ini.
bukan senang utk menggapainya... banyak yg perlu dititikberatkan... elemen paling penting adalah bertolak ansur... sungguh... kalu bertolak ansur, menerima seadanya, xkan ada masalah yg timbul dlm perhubungan persahabatan...

saya suka mengenang kenangan lalu. semasa tadika...
~ina, suhaida, zira, shima, apai (allahyarham), zul, sufi, faizal, siti, dan saya dah tak ingat lagi dah kawan2 yg lain~
[kenangan ini menjelma setelah 17 tahun berlalu]



semasa sekolah rendah...
~saadah, ramadhan, adnan, akmal...~
[saya tak simpan kenangan yg banyak semasa di tahun 1 sebab setahun saja saya di sana]
~ina, aida, anis, ayuni, aqmar, ezreen, yati, hana, shikin, zul, faizal, kiah, shahril, shima, fatiha, raj, usha, sutha, zira, nasrul, saiful, azhar, fitri, hashimah, dan...~
[semuanya setelah 15 tahun lepas... otak x dpt save bnyk2]
semasa sekolah menengah rendah...
~as, zanah, hairul, rizal, shahril rizal, halil, fairuz, amran, siew deng, siau mei, gayatri, vigneswary, izzati, unaizah, izma, farah, hafifi, shahrizad, aminul, dila, mazeyana, ct fairuz, choon leong, kin teng, perk har, nazira, noor lia, dan... ntah-sape-lagi-ntah~


semasa sekolah menengah atas...



~zana, sutha, ain sadali, lai ting, ayu, anis, saiful, asiang, ai chin, choon kwei, anim, dayana, lee phei, dayah ismail, cubby, vicky, aman, hamni, usha, raj, najuwa, dayah supian, zul, mohan, ron, vishnu, ekin, leha, ain~

semasa matrik...
~farah, nazihah, yasmin, nani, sheetah, farhana (ada 3 org), hana, ika, liyana (sekejap je kat matrik), hasan, naim, iman, zul, loges, shahril, halim, nazrah, faezah, salmiah, hasnal, salman, mazni, nazri, mieza, nisa, mus'ab, yun, kamal, yanot, dan...??~
[bnyk memori kat matrik tp... biar saya sendiri yg pendam apa yg berlaku]


semasa universiti


~budak2 kolej ktdi -terlalu ramai kalu nak taip nama diorg. ngee-, kosmate -nor, dhina, chan2, tini, jun, wani, fairuz, rosie, farah, tong, shida, fazlin, saiful, lokman, ronie, pda, yana, zue, sarah, za, farhah, maria, leysia, juju, jojo, joe, akram, how nang, chua, kee, wan lin, rathi... (ramai sgt la...)~


semasa berkelana...
~khairul syafiq, shamini, irran irman, luqman, taqiyuddin, ten, safiah...~
[ni je yg saya sempat berkenalan ketika di MTARP, 7 tahun lalu]


apa yang saya nak beritahu, saya nak ucapkan TERIMA KASIH BANYAK2 atas setiap titis peluh, butir bicara, dan kudrat yg lahir utk saya. saya tak dapat membalasnya... hanya Dia yg dapat membalasnya... dgn kurniaan yang tidak terhingga. amin...



special THANKS for fairuz, rosie, wanie, nor, dhina, chan2, tini... 3 tahun bersama kalian macam dah selamanya bersama. suka duka, nangis tawa, susah senang, sama2 turun p telaga kalu xde air kat floor, sama2 duduk kat restroom dan buat bising dan kena marah, sama2 naik bas p kelas, sama2 turun kafe makan tengah hari, sama2 berkongsi cerita walaupun final year dah kena halau dari floor crystal, sama2 merungut dgn aktiviti kolej yg xpernah abis, sama2





video

Friday, April 3, 2009

Tagged by ALWANI: it's complicated!!! haha

How old are you?

22 tahun... bulan 8 ni genaplah 23 tahun... [dah tau ni kena bg hadiah tau!!!! hehe]


Are you single?

single... never married. hehehe [eh, eh... pe makna single pd soklan nih??!!]


At what age do you think you'll get married?

errmm... errmmm... cadangnya 29 tahun. [eh, tua sgt ke??!!] tp kalu seru tu dtg awal, awal la kot. hehe tp yg pasti 25 ++



Do you think you'll be marrying the person you are with now?

aku sendiri tertanya2... aku skrg ni kapel dgn sape erk? rasanya cam xde. hahaha liana ada kapel ke? opss... skandal je bnyk!! hoho


If not, who do you want to marry?

loh, tny lg??!! bape kali nak habaq... xde kapel lg la... huhu [@_@']


Who will be your bridesmaid and bestman?

ni dah masuk zon berangan dah ni!! ermm... jap erk. err... err... sape erk?? kalu ashraf muslim dgn sherry ibrahim ok x? x pun... iqram dizly dgn fauziah gous. hehe rasa2nya ok x? (pasti fauziah gous kata... "dok eehhh...") - [rasanya my 'abang's yg berdua di atas tu je yg akan menjadi perhatian tetamu, bukannya aku. huhhh!!] [-_-]


Do you want a garden/beach or traditional theme wedding?

traditional kot... org Perak la katakan... adatnya bnyk sgt. kena ikut kot... kalu x, mau kena bebel dgn org kampung... tp dulik pe dgn diorg kan? kiter yg nak kawen. suke kiter la nak wat camne. hehehe [statement aku nih... kalu Yg Berhormat Nenda aku tau... parah wehh!!]


How many guess do you think you'll invite?

alamaakk... nak kena ajak ke? ala... ajak tok kadi je la. [Mau wanie kejar aku dgn torpedo yg dia pinjam dr pumpkin dia. haha]


Will that include your exes?

my exes?? bunyi cam bnyk je... hahaha aku bru je skali berchenta. ngee~ ex- erk?? errmm... ajak la... kot... haha ajak je... kalu dia nak dtg, dtg la... xnak sudah tp WAJIB bg HADIAH. hehe [ntah2... jodoh aku dgn my ex- lak. hahaha]


How many layers of cake do you want?

apa layer2 ni?? bli je APOLLO LAYER CAKE tuh. bg sorg satu, dah la... jimat duit. [ni bukan jimat tp KEDEKUT. huahuahua]


When do you want to get married, morning or evening?

24 hours... haha [org yg x betol je plan cam ni. ngee~] morning la... watpe nak buat mlm2?? org lain pun ada keje lain nak buat. bukannya nak duk tercongok kat wedding kiter jehh... (alamak, ada gaya cam Menteri Perpaduan Rumahtangga lak. hehe)


Name the song/tune you'd like to play at your wedding?

rasa2nya... kalu aku nyanyi sendiri, ujan x erk??


Champage or red wine?

champage?? red wine?? menda ni?? x baik minum air ni... dosa besar tuh!!! air masak je la... dan air sirap... (air tradisi kenduri kawen) kalu nak lain ckit, punch fruit kot... nak lain lg, air pepsi. nak lain lg... xyah minum air!!!


Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

menurut pakar kesihatan, manusia memerlukan rehat yg secukupnya bg mengembalikan bendalir dalam badan yg digunakan. rehat yg cukup dapat menjamin kesihatan yang berpanjangan. dapat mengelakkan stress... bla... bla... oleh yg demikian, PILIHLAH DAYS AFTER THE WEDDING. bnyk menda kene settle after kenduri kawen. hehehe -bak kata wanie... kene jenguk sedara mara... bw jumpa, kenal2... kan??-


Money or household items?

ni utk apa erk?? hadiah ke? money? ok gak... kalu nak bg tuh... lebih2 la sikit. hohoho household items pun baguih... jimat duit. xyah pk nak bli menda2 ni... pe kata bg rumah yg siap dgn sgla bagai barang2 rumah. cam menarik je... hehehe [Liana... sape nak bg kat ko tuh??!! =P]


How many kids would you like to have?

kalu wanie kata dia nak lima, aku lak nak... ntah la. xde dlm pkran lg. hehehe yg aku tau paling kurang pun sepasang -boy n girl- anak sulung nak lelaki sbb dia nti dpt jg adik2 dia. and then baru nak dpt baby girl... [oit, oit... berangan jauh nampak!!!]


Will you record your honeymoon in DVD or VCD?

DVD? VCD? errmmm... aku rasa aku nak bli hard disk je la... 500GB. besar gak tuh... leh isi mcm2... kot2 leh rakam smp jubli intan (75 tahun anniversary) perkahwinan aku. hikhikhik insyaAllah... kalu panjang umur... hehehe


Whose wedding plan would you like to know?

my ex- hahaha (S*****, jgn marah...)