Sunday, January 25, 2015

PCD #rindu | Episod 1

Assalamualaikum. Hai, semua!!!

Ok. Tak berapa nak pasti sama ada cerita ni ada episod lain atau tak. Saje je bubuh episod 1 sebab nak nampak macam telenovela slot akasia. Haha

Rindu sebenarnya dekat 'adik beradik' PCD saya. Ikatan 'adik beradik' yang dibentuk hampir sedekad itu berkekalan hingga sekarang. Alhamdulillah... walaupun masing-masing sudah mempunyai komitmen sendiri, walaupun terpisah jauh atas kehendak komitmen juga, tapi kami masih berhubung dan kekal bersaudara sehingga sekarang. Alhamdulillah...

Nak tahu tak apa makna PCD?

PCD diambil dari satu nama penyanyi berkumpulan yang popular ketika zaman kami belajar, iaitu, sekitar tahun 2005-2006, PussyCat Dolls. Tapi kami ada copyright kami sendiri dan kami tak mahu meniru mana-mana artis di dunia ini jadi kami menggunakan nama PussyCub Dolls. Aauuummmm!! (Ayat macam buat tesis! Hahaha)

PussyCat Dolls
PussyCUB Dolls

Geng kami bersatu sebab lapan orang ahlinya stay kat floor yang sama ketika menuntut di UPM. Seorang lagi join sebab dia kawan dengan angah dalam sekretariat. Maka, jadilah kami sembilan orang semuanya.

Bersatu itu sudah lama tetapi nama aje direka setahun selepas itu. Haha idea datang ketika nak p MidValley. Masa tu tengah tunggu komuter kat Stesen Serdang. Entah macam mana boleh terkeluar idea nak bagi nama group. Lepas tu, boleh lantik Mat (coursemate) jadi Will.i.am pulak tu, Hahaha

Tarikh : Dalam diari
Lokasi : The Chicken Rice Shop, MidValley
Ulasan : Sebelum sampai sini la kami cipta nama PCD. Haha

Kami siap declare yang kami ni adik beradik. Siap bagi nama pangkat setiap ahli group mengikut bulan kelahiran.

Nor | Feb - Along
Dina | Mac - Angah
ChanII | April - Alang
Tini | Jun - Uda
June | Jun - Achik
Wanie | Julai - Ateh
Liana | Ogos - Anne
Fairuz | Oktober - Anje
Rosie | November - Usu

Aktiviti : Field Trip
Lokasi : ASMA Sdn Bhd, Country Height, Kajang (Dah tutup dah)

Gaduh tu perkara biasa tapi tak adalah sampai tarik muka berhari-hari. Setakat cakap di mulut dan lepas tu xde apa-apa dah. Bila dah ramai, mungkin ada mata yang sakit melihat kami. Apatah lagi hati, kan?? Yalah, ke mana aje bersama. Lepas tu riuh macam 100 orang. Kami pohon maaf ye!

Oh, ya! Kami semua ni sangat suka makan dekat kafe kolej kami. Walau sepuluh kali tukar owner pun, kami tetap turun ke kafe untuk memeriahkan kafe kolej.

Aktiviti : Celebrate Birthday ChanII a.k.a Alang
Tarikh : 15 April 2008
Lokasi : Kafe Kolej Tun Dr Ismail

Aktiviti kolej juga kami aktif. (Nanti saya buat entri lain pasal aktiviti yang kami join.) Masa first year tak boleh masuk banyak sekretariat. Bila dah second year, kebanyakan kami amik sekretariat yang sama. Jadi, memang makin rapatlah kami. Haha

Hmm... nak cerita apa lagi erk?? Setakat ni ajelah cerita pasal asal usul terciptanya PCD. Nanti kita cerita lagi. Daaa...



Assalamualaikum,

Liana a.k.a Anne



p/s: ayat saya poyo. sekian terima kasih! haha

p/s 2: lama tak p midvalley...

2 comments:

superengineermummylife said...

masa ni i wat puding juga kan.... hehehe

Lianamunyati Rusli said...

@superengineermummylife

haah..hehe sedapppp