Friday, November 5, 2010

:.mARatHoN.:

Owh salam... dan selamat sejahtera! salam 1 Malaysia... ye sebelum terlupa, selamat menyambut Deepavali kepada semua kaum India dan seluruh rakyat Malaysia meraikannya. saya pun meraikannya dengan cuti dan berjalan2 di Alamanda. (^__^)v


hari ni, saya keluar p alamanda Putrajaya dengan anak Pak IJAM... saje jalan2... cuci mata... saya juz nak cari sandal... hehe sampai je alamanda, anak Pak Ijam tanya, nak buat apa ni? plan punya plan, ktorg pun sepakat nak tgok wayang. mula2 tgok skrin kat gsc. owh, sokong filem tempatan laaa... so tgok la cuti-cuti cinta kul 210 pm... not bad... boleh laa... mula2 agak slow la cter dia... ble dah masuk tengah2... pelbagai aksi dan gelagat, memang menghiburkan. budak2 yg dtg tgok, semua gelak baik punya... tapi... biasa laaa... stok filem melayu. huhu




pastu, sambung tgok lak cter Unstoppable... anak Pak Ijam cakap dia nak marathon movie. kali ni kami mmg kagum! masuk kul 420 pm, duduk di kerusi E5, mata mmg terpukau dengan tayangannya. cerita pasal bagaimana nak menghentikan kereta api yang bergerak dengan kuasa penuh, muatan gerabak tanpa pemandu. huish... audio jelas di telinga, aksi yg membuatkan saya xmau terlepas walau sesaat... sangat2 mencemaskan dan membuatkan saya berdebar sampai gigit jari... anak Pak Ijam pun sama... masing2 x menoleh ni! hahaha hebat sungguh penangan cerita dia. sangat kagum wooo... (^___^)v banyak pengajaran yg boleh di ambil. contohnya: tepatilah masa... hahaha [ayat Ned<--- (dialah yg xtepati masa... haha)]




dan selepas membekukan diri dlm panggung, saya pun keluar dan cakap dengan anak Pak Ijam yg saya mau cari sandal. pusing dan pusing saya singgah di Bata dan ambil ajelah mana2 yang sesuai dan harga berpatutan. yalah, daripada berkaki ayam. pastu... kami pun singgah di Taman Warisan untuk dinner...


p/s: terima kasih anak Pak IJAM! saya happy ari ni... lama kte x jumpa... sgt rindu kamu.... huhu


p/s 2: pergilah sembahyang Jumaat wahai encik2 lelaki bakal ketua keluarga! kami dah perli2 anda masa kami lepas membeli tiket...


p/s 3: owh esok ada Fazura di Alamanda, kul 3 ptg, sempena promosi barangan Nutox. sila la ke sana... hehehe

4 comments:

::alwaniamalini:: said...

hahaha sama ni kita punye post!!! anak pak ijam? siapakah? hahaha

L.R said...

hahh?? wani pun tgok wayang gak? hahahaha eh,mana leh bgtau... hahaha

owh anak PAK I.J.A.M! gonna miss u!!!nti mesti lama x jmp lg... dah nak blk kg dah next week... huhuhuh

raha said...

tut..tut!!
haha..
cyg akak !!!!

L.R said...

akak sayang bunga gak!!! sayang sgt2!!!~ ~L.O.V.E~