Tuesday, December 31, 2013

apa terjadi di 2013??

Assalamualaikum. Hai!!~ Rasanya dah lama x corat coret kat LHK:PH ni.. Hmm...Tak sangka... memang pantas masa berlalu. Tahun 2013 dah nak meninggalkan kita.

Dan sepanjang tahun 2013 ni, macam-macam dah berlaku... sama ada pada diri saya, kawan2 saya, mahupun keluarga saya. Ada beberapa yang mengguris hati. Tak seronok nak kenang... tapi kadang-kadang kena fikir juga sebab masih belum ada penyelesaiannya lagi.

Lepas sorang, sorang kena. Hmm... ujian apakah ini??

Saya tahu... dan saya tak pernah lupa yang ALLAH Maha Berkuasa. Dan ALLAH SWT juga tahu apa yang terbaik untuk hambaNya. Kami semua terima dengan tabah dan redha. Semoga pahala buat kami dengan memberatkan timbangan sebelah kanan kami. Aaminn...

Saya rasa... saya tak banyak benda yang saya buat di tahun 2013. Tapi tahun ni agak hebat jugak dengan kisah resepi saya... dari masakan tengah hari hingga hidangan hari raya dan kek serta biskut! Haha terima kasih kepada semua yang sudi review...yg jadi silent reader, terima kasih kerana support. Hoho (dah mula dah mode perasan! haha)

Ramai kawan2, sedara mara yang kahwin, tunang, dirisik, dan dapat baby pada tahun ni. Tahniah!!~ Semoga berbahagia hingga syurga. Baby baby sekalian, semoga menjadi anak yang soleh dan solehah. Ingatlah, orang tuamu hanya membawa 3 perkara aje bila nyawa sudah terpisah dari jasad iaitu; ilmu yang bermanfaat, amal jariah, dan anak soleh yang mendoakan mereka.

Lupa pulak! Congratz to our beloved anje for her engagement on Dec 26th 2013. Anje a.k.a fairuz adalah adik beradik kami PCD yang ke lapan. Tahniah...tahniah!!~ Tahun depan kami serang SP!! hihi

gambar cilok dari fb kak long sepupu anje... hehe

Oh ya! Tahun ni agak aktif sikit dalam politik. Haha sebab pilihanraya umum kot... alhamdulillah... pakcik kekal dengan jawatan dia. (^___^)v

Tapi... bulan Jun hari tu, pakcik ateh a.k.a pak ayob, suami mak teh, kakak abah, kembali ke rahmatullah setelah berbulan-bulan di hospital Selayang akibat sakit peparu. Dan awal bulan November, sepupu abah, mak zai, juga kembali ke rahmatullah akibat keracunan makanan. Doa saya, semoga roh mereka dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama roh-roh orang yang beriman. Aaminnn~

Ada benda yang saya buat dengan gigihnya tahun ni. Saya dengan along a.k.a noraini semangat ke utara Malaysia. Hanya berdua! Ke mana?? Haaa... rahsia... Hihi tapi memang tak sangka, hasil usaha gigih kami tu amat mencipta kenangan yang sangat manis dan best! Along!! Anne harap kita dapat teruskan kegigihan kita ke utara lagi bulan 3 nanti. Bincang la dengan mek erk. Love u! Muaahh!!~


miss the feeling when sitting there...subhanallah... (gambar cilok dari along...hahaha)

Bulan November, saya dapat kerja dekat MOE. Hanya kerja sambilan...ini pun atas pelawaan alang a.k.a chanII. Thanks a lot kak lang for the chance. Love u so much!! Muaahh!!~ (sebenarnya ada juga 'org lain' yang terlibat.) Apapun, saya dah ada kerja. Sementara saya menghabiskan apa yang tertangguh dulu.

Oh ya! Bulan November juga kami dah release butik online kami. Kami?? Siapa kami?? Saya, along, angah, and uda. Semua ni geng PCD laa... (^___^)v Nama butik kami GLadies Wardrobe. G bermakna Gorgeous dan nama asalnya ialah Gojes Ladies. Bila kami usulkan perkara ni kepada Usu, Usu pun bagi idea GLadies dan Wardrobe digunakan sebab ianya berdasarkan dari apa yang kami ada di dalam almari kami. Hehe itulah sekiannya cerita pasal butik online kami.
Sudi-sudikanlah diri untuk jenguk ke fanpage Facebook kami.


Hmm... apa lagi erk nak cerita?? Setakat ni...sibuk dengan kerja ajelah. Fail banyak nak kena kemaskini. Itulah kerja saya. Diselubungi dengan fail-fail di bilik fail. Dan alhamdulillah...kontrak sambung untuk tahun 2014.

Azam pulak?! Tak ada azam. Saya cuma banyak 'hutang'. 'Hutang' dengan Tuhan. Wajib bayar! Hehe

Doakan saya erk! Banyak sangat benda nak buat tapi cam susah aje nak settle kan. Haishhh...

Buat keluarga, sahabat, kawan2, musuh, yang saya kenal, yang saya terlupa, dan yang saya cintai dari jauh, saya doakan kalian semua sentiasa berada di bawah lindunganNya. Semoga apa sahaja yang korang ingin capai akan dapat direalisasikan. Yang belum kaya (macam saya), saya doakan cepat kaya. Yang belum dapat kerja (macam saya), saya doakan rezeki terbuka untuk kalian. Yang belum bertemu jodoh (macam saya), saya doakan semoga Allah perkenankan pilihan hati kalian. Yang belum bertaubat or berubah (macam saya), saya doakan semoga kita sempat mendapat keampunan dariNya, Yang sakit-sakit (macam saya juga), semoga cepat sembuh. Yang masih mengharapkan kemaafan dan cinta (punnn macam saya), saya doakan hatinya terbuka buat kalian.

p/s: saya tak ada niat nak persenda sesiapa dan harap apa yang saya tulis ni dapat membuka minda kalian (minda saya juga) dengan apa yang berlaku di sekeliling kita. Ianya hanyalah apa yang terlintas di fikiran saya. Maaf kalau ada yang rasa terganggu. m(_   _)m

2 comments:

akuiwana said...

eh eh nama kitew masuk blog!hikhik

Lianamunyati Rusli said...

@akuiwana

kak long niiii..hikhikhik