Saturday, June 8, 2013

Pada Suatu Hari #Bowling

Assalamualaikum. Hi all! Status noraini a.k.a along PCD di facebook punca saya buat entry ini. Bermula dengan cerita bermain bowling aje. Lepas tu teringat kisah dulu. Hehe tetiba hati terasa sayu. Memang menangis bila teringat apa yang pernah kami lalui sepanjang 3 tahun (3 Julai 2005-3 Mei 2008) di KTDI, UPM. Walaupun masa final year kami dipisahkan (rombakan bilik asrama), tapi rasanya bonding di antara kita orang memang macam konkrit.

Kita orang ni 9 orang adik-beradik sebenarnya. Mula-mula 8 orang tapi ambil seorang adik beradik angkat dari Top Melati Blok Melati, maka jadilah 9 orang.

Nor a.k.a along stay bilik 193, Dina a.k.a angah stay bilik 192, ChanII a.k.a alang stay bilik 184, Tini a.k.a uda stay bilik 182 (second year transfer ke 195), Jun a.k.a achik stay Top Melati, saya a.k.a anne stay bilik 185, Wani a.k.a ateh stay bilik 181, Fairuz a.k.a anje stay bilik 190, dan Rosie a.k.a usu stay bilik 182.

Kita orang ni floormate merangkap coursemate. Kalau ke mana-mana, mesti bersembilan. Kalau duduk dalam dewan kuliah, 2 row mesti kita orang conquer. Kat kafe, kalau kita orang datang dah macam seratus orang punya suara. Gelak sakan! Itu belum lagi lepak kat restroom. Bising sangat-sangat sampai kena notis! Hadoi... saya pulak dapat sms amaran. Kita orang memang selalu kena la. Bila dah ramai dan syok sendiri, pasti ada yang tak suka kan? Tak apa... kita orang tak kisah pun! Hahaha

Ini first time kita orang bowling 9 orang. Masa ni nak konvo tahun 2008.

Along and ateh

alamak blur skit gambar...

Tunggu turn...

Muda belia... tp skrg still gojes!~

Nak main bowling tp lupa bli stokin. Cepat2 rembat kat Giant so jadi la semua org pakai stokin yang sama. Tp ni x cukup org sbb yg sorg lg x pakai stokin yg sama... hehe

score board.. lepas main balik ke bilik sewa saya... sape yg score  tinggi dapat tidur atas katil. saya tidur kat lantai akhirnya sbb kalah... hahahaha
Masa tu dalam bilik bukannya tidur. Kita orang siap main ABC lagi. Alang xde sbb gayut dgn bf. Achik lak xde sbb dah balik bilik sewa dia. 'Sebutkan negara apa yang bermula dengan huruf H...' memang gelak sakan dalam bilik tu... hahaha #rindu... huhu

Yang ini pula reU kita orang pada tahun 2010. reU sebelum ada yang menamatkan zaman anak dara. =)

makan KFC mmg dah jadi kewajipan bila berkumpul... hehe

Siap celebrate besday achik n uda!~

muka-muka dah kenyang... lalalala~
turn along and achik
L-R: anje, along, alang

along dan usu yg manja
ini mesti usu yg amik gambar... haha

Kasut yang kami sewa...
agak suram gambar itu ya! haha
L-R: saya, alang, angah, achik, usu (depan), along, uda, anje, ateh

Cepat betul masa berlalu. Haishh... sekarang dah tahun 2013. Semoga persahabatan ini kekal utuh untuk selamanya.

'...andai awan bisa melaka pastinya terukir kisah persahabatan kita, andai bayu bisa bicara pasti ukhuwah kita dikatakan indah... sahabatku, doaku bersamamu...'

'...sesaat pertemuan menitik perkenalan, seminit perkenalan menerbitkan kemesraan, sejam kemesraan mengukuhkan persahabatan, sehari persahabatan selamanya dalam ingatan...'

p/s: ramai di antara kita orang yang dah kawen... maka saya yang muda cantik jelita ini sudah jadi makcik! Tak kisah laaa... saya aunty anne yg gojes! \(^___^)/


2 comments:

superengineermummylife said...

i rase cm nak nages je bace ni... how i miss the past old dayswith all of u....

Lianamunyati Rusli said...

@superengineermummylife

i pun selalu menangis bila teringat kat korang semua! huhuhu