Wednesday, June 8, 2011

saya p jalan2... hehe

Assalamualaikum... ermm... sengal2 badan masih terasa lagi. saya bercuti lagi kali ni... p kelantan pulak. dengan 1 tujuan, nak p kenduri kawen ateh. bertolak hari sabtu pagi... sebab along dah janji dengan pakcik dia utk konvoi sama2. (^__^)v hari jumaatnya, saya travel ke melaka sbb nak amik uda kat umah husband dia. terima kasih kepada cik Khairiyah kerana membantu saya selamat sampai dan selamat kembali ke upm dengan selamat tanpa sesat. hehe

pukul 530 pagi dah bangun dah nak bersiap p kelantan. penuh kete along dengan baju2 ktorg. nasib bek muat nak bw hadiah ateh. kalu x, next week aje la ateh dapat. hehe owh ya! kami berempat ke sana. saya, along, uda dan angah. anje pun datang tp dia p dgn familinya dari kedah. 1st time p kelantan... jauhnyaaaa!! knp la x sampai2 lg??? huhuhu kejang buntut! hahahaha tp best gak laa... pengalaman dan saya berpeluang memandu ke sana. terasa gak la sengal2 dekat pinggang! hik3

sampai dah kat umah along...

kami stay kat umah along kat kampung jal, ketereh. suasana kampung yg best! ada sawah padi... bukit2... kebun getah... 1st time mandi air telaga. sejukkk!!! hik3 1st time makan nasi kerabu. (segan lak ni... sy mmg x pernah mkn nasi kerabu. hehe) hari ahad lak, pagi2 bersiap dah nak p kenduri ateh. dorg main makeup2... haha last2 ckp nak gerak kul 11, kul 12++ bru bertolak ke umah ateh. dah tu leh pulak terlajak. nmpk dah signboard RTM tp leh lak p straight... haha


kenduri umah ateh best!!! simple tp nmpk mewah! suka pelamin dia... suka tema dorg... suka semua la... hik3

ateh n abang ateh... (^__^)v sweet aje dorg ni!!


gmbr dgn pengantin... hehe (anje xde... huhu)

lepak kat sana smp kul 4... pastu terus balik umah along. tp sayang... x sempat nak p mana2. along n angah x dpt cuti. huhu



pas blk kenduri ateh... along singgah bli lauk. hehe

hari isnin, angah ada keje skit kat KB. pusing2 ktorg cari tmptnya sbb direction yg org opis tu bg salah! huhu pas angah abis keje dia, ktorg pun balik ke KL balik... (bukan kok lanas tau!) kul 11 malam sampai umah along kat sri serdang. terus masuk blik, terus boomm! lena! haha


tamat sudah... x pandai nak karang ayat2 best dah... hihi nak gmbr lagi klik sini!

p/s: kpd ateh, selamat pengantin baru!!!~

p/s 2: next month angah lak... hihi

5 comments:

~ashikinZainurdin~ said...

jaln2 xajak saya!!!mane cenderamata??!

amal said...

anne!!!!! terima kasih banyak2 sebab sudi dtg dari jauh :) lebiussssss

L.R said...

@~ashikinZainurdin~

hahaha xde cenderamata. main redah je p! hik3

@amal

owh sama2... xpe... utk org yg disayangi!!! hehe lap u too!!!

superengineermummylife said...

owh....it's a journey to remember with uols mase i masih DARA...kahkahkah..

Lianamunyati Rusli said...

@superengineermummylife

i still anak dara sampai la ni... hahaha