Thursday, January 21, 2010

:.HiBURaN.:



'...menyingkap tirai silam, ku terasa... rindu dan dendam...'
[Tirai semalam]




hari ini, 21hb Januari 2010.
tahun lepas, di tarikh yang sama adalah ulang tahun yang pertama.
pada tahun 2008, di tarikh yang sama, jam 2026 adalah tarikh keramat yang meragut seluruh rasa dalam hati terhadap dia.




kenyataannya,
::bukan tak cinta::
::bukan tak sayang::
::bukan tak kasih::




tapi


sesuatu yang menghalang untuk meneruskan kenyataan.






2008,
saat lafaz diluahkan, ianya bagai duri yang mencengkam dada. pedih dan ngilu.






2009,
ada linangan airmata mengingati saat itu. bukan kerana apa, cuma teringat akan pengorbanan yang tidak membawa apa2 makna. hanyalah satu pembaziran masa yang amat sangat. sebab bila fikir balik, 5 tahun lebih mensia2kan masa yg ada.




2010,
tiada lagi linangan airmata tapi... terbit satu kebenaran di mana ...aku tahu, cinta itu bukan milikku... mungkin bukan A... apatah lagi S... yang aku pasti... 'tak mungkin kerana sayang, cuma terganggu oleh perasaan...' [Tak Mungkin kerana Sayang] '...pergilah kau pergi, ku takkan menanti, yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti...' [Hilang Berganti] walaupun aku tahu yang tumbuh dan berganti tu takkan sama dgn yang patah dan hilang...




p/s: kalau dah kawen nanti, jgn lupa ajak saya erk...


p/s 2: tahun depan xde celebration utk 21hb Jan. i hope so....~

2 comments:

KhaiYooRim said...

be strong bebeh! hehe.. aku pon almost 1 year dh break up ni.. da ironic part is, i can see him on tv kdg2.. hukhuk..

PuTeRiSHaFLyNn said...

uiks... artis ke??? hahaha
i dah stand up lama dah... sejak b4 break lagi.
huhu rezeki xde... nak buat mcm mana.
'...mungkin telah ditentukan Tuhan...'