Wednesday, December 30, 2009

::.cERiTa HuJunG TaHuN.::

Bila tahun baru aje… smua orang sibuk nak pasang azam. Ye la… azam untuk menaikkan semangat untuk tahun tersebut. Bukan pasang AZAM yang nama orang tu erk. Jangan salah faham. No… no… no… bukan, bukan… Jangan ke lain pulak. Hehe ermm… tahun baru Hijrah ari tu dah pasang azam. Ni nak masuk tahun baru Masihi pulak. Ada yang nak teruskan azam yg dibuat setengah bulan lepas. Ada yang nak tambah azam baru… kira 2 azam la nanti. Ada yang nak tambah kot jadi 3 bila tiba tahun baru Cina. Hehe apapun, terpulang pada diri masing2.

Aku punya azam??? Aku x pernah berazam seumur hidup aku bila menjelang tahun baru. Betullll!!!!!!!!! Sebabnya?? Sebabnya…. Entahlah. Aku pun xtau kenapa. Kalau aku nak berazam, aku azam je. X kisah la bila. Time nak tido ke… time nak makan ke… time raya ke… time iklan kat TV ke… mana2 aje la. X kira di mana saja aku berada. Kadang2 tgh bw motor pun aku boleh berazam. Aku nak jadi minah rempit suatu hari nanti!!! Huhu
Kalau org tny apa azam aku, aku akan jawab: entah la!!! Nak berazam x semestinya pada tahun baru je kan? Apa yang aku tahu, setiap hari perlu ada perubahan yang membanggakan. Meletakkan diri dalam satu level yang membuatkan orang lain selesa bersama kita. Hehe aku pun x sure apa yang aku merepek ni… huahuahua
Dah hujung tahun 2009 ni, aku suka mengimbas kenangan sepanjang tahun yang telah aku lalui. Biasanya aku bukak balik diari aku [Luahan Hati Kekasih: Potret Hati]. Bila baca balik, ianya buat aku tersenyum sendiri. Yalah… dgn pelbagai kisah yang berlaku. Bnyk yg aku cipta rupanya tahun ni. Bila kenang balik, aku rasa nak tergelak pun ada. Mcm2 ragam. Haha tapi yang aku pasti sepanjang tahun aku asyik bermain aje. Kih3
Nak flashback sat la… dari awal tahun smp la ke hari ni. Apa la yg aku dah buat erk?? Yang aku pasti, aku x buat jenayah. Hehehe ermm…. Bnyk gak pengalaman yg aku kutip.
  • Setahun sudah kebahagiaan yg x abadi ku biar pergi.
  • Anje n usu sambung studi kat UPM… seangkatan. Hehehe
  • Berjalan2 ke utara Malaysia… [Perlis dan Kedah] ikut anje n usu p buat keje kat sana. Achik pun ada join gak… hehe
  • Jln2 kat Melaka. P umah fara [kosmate] sambil berjalan2 sekeliling melaka. Kih3

-->
  • Ada beberapa krisis dgn kwn2. Haha kalu ingat balik, mmg aku gelak besar. Huahuahua [ateh, kita bnyk kongsi rahsia kan?? Kan?? Anje pun… kahkahkah
  • Aku cuba nasib ngajar tuisyen bdk2 skolah rendah. Hahaha kelakar la… x terlayan aku dibuatnya. Boleh bertahan selama sebulan aje… hahaha teruk tol aku nih!!!
  • Oh,ya! Amik lesen… pas dpt lesen terus aku jd kaki rayau… [sama masa belum ada lesen. Kih3]
  • Hang out dgn kwn2 tu dah pastinya la. Haha cam biasa… xde hal. Kui3
  • Cari dan mencari cinta...
  • Time cuti sem [bulan 5 dan 6] sepupu aku kawen tiap2 minggu. [Yalah… minggu ni kat umah sepupu aku, next weeknya pulak kat umah wife/hubby dorg.] Jauh gak la merayau. Yg kat Taiping, kat Bukit Antarabangsa, Ayer Itam, Terengganu, Seri Kembangan, Bagan Datoh, Ipoh, Hutan Melintang… haha best2!!! Giliran aku lak, kalu dorg x dtg, siap!!!~
  • Perpisahan yg sedey… xpe la… nak buat camne. (T_T) anje…
  • Dpt jiran baru… foreigner. Tp x syok sbb teruk perangai. Bnyk aktiviti x senonoh dia. Haha
  • Besday aku, aku celebrate kat umah. My parent bg hadiah yg best. Hehe best2!!
  • Dpt keje… jd R.A. tapi bila pk balik, aku ni dah mcm P.A la pulak. Kui3 xpe… pengalaman… haha
  • Seperti biasa… raya aku tetap happening. Raya kali ni aku buat reU utk bdk2 kelas aku dulu tp x ramai pun… mknan bnyk sgt2 tp abis gak… haha p melepak kat umah org. aku p umah leha je dah 4 kali. Hahahaha
  • Keje+bosan tu adalah perkara biasa… haha ntah la.. xtau la pe nak jd dgn aku. Kui3
  • Hujung2 tahun ramai pulak kwn2 skOoL yg kawen. Jeles dah ni… haha
  • Raya haji ari tu, ada org merisik aku. Hahahaha tingtong laaa…
  • Haney [kosmate] buat reU utk bdk2 alam sekitar. Enjoy beb!!! Yg syoknya aku dpt hadiah dr rosie. Haha lg syok bila aku yg pilih hadiah tu untuk rosie. Hahaha kelakar sgt2. Ktorg gelak je masa majlis tu. Hampeh tol!!!
  • ReU utk class 5 sc 1 tp... 6 ketul je dtg....

  • Oh ya… buat julung kalinya, dlm bulan disember 2009, selama 4 minggu berturut-turut, Jumaat adalah hari cuti. Bermula pd 11hb dgn besday Sultan Selangor, diikuti dgn Maal Hijrah 1431, Krismas, dan cuti tahun baru 2010.

  • Tini dtg semenanjung utk 2nd time… hang out ramai2. Huahuahua

  • Bicara cinta:
    ‘…untuk kekalkan perhubungan, pegang dua perkara. Setia dan sentiasa berpegang pada janji…’
    ‘…kalau kita sayangkan seseorang itu, biarlah dia bahagia. Dan jika kita benar-benar sayangkan seseorang itu, kita akan bahagia bila tengok dia bahagia…’
    ‘…cinta itu bukanlah untuk memiliki…’
    ‘…Hukum cinta berkata:cinta tak mesti bersatu! Dan… aku tahu cinta ini bukan milikku…’




    -->
    Selamat Menyambut Tahun Baru 2010. Jangan salah berazam. Semoga setiap hari adalah hari yang bertuah buat semua.
    p/s: Mengharapkan perubahan yang baik setiap hari… (^_^)v

    2 comments:

    ::alwaniamalini:: said...

    ahaha..2009 memang sangat bes.
    banyak gosip!
    moga2 berterusan di 2010 ahahaha...

    happy new yr yana, wish u all the best! :)

    Lina Chan said...

    hepi new year liana..
    i suka quote cinta u..
    sedih plak.. T_T