Friday, July 24, 2009

dari Setiawangsa ke Alamanda

assalamualaikum... dan salam 1 Malaysia.

semalam...23hb 7, kami (aku, anje, n usu) pi temankan angah interview kat Setiawangsa. nama syarikat tu Yayasan Ilmuwan. dgr je pun mesti para ilmuwan yg keje kat situ. hehehe perjalanan me.ngambil masa dalam tempoh... err... setengah jam kalu tak salah. hehe kwsn situ... ok la... mknan pun murah... kwsn yg boleh dikatakan lengkap dengan pelbagai infrastruktur. ada kem tentera... KRU motion, syarikat TukuL [apa kaitan syarikat TukuL ni pulak??!]... sementara menunggu angah siap diinterview, kami lepak di Giant. usu siap bli cendawan lagi... punya lah jauh usu bli cendawan sampai KL. huhuhu
dalam kete angah... tgu angah kat BTM. (masa ni perut tgh vibrate. laparrr...)
before angah p masuk Yayasan Ilmuwan. hehe


dalam pada itu, ktorg anta msg kat along n ateh. ni smua idea angah la. ajak p tgok wyg ICE AGE:3 ptg tu gak. hehehe mula2 cdg nak p tgok kat TGV je sbb dekat n tau waktu tygn tp ble along kt semalam dia ada OT, so, ktorg plan lain. ktorg trus msg ateh suh ateh cek wktu tygn kat GSC. plan punya plan... so ktorg pun set kul 9.15 pm punya tygn kat GSC. yg pergi ialah aku[anne], anje, usu, ateh, along, angah, dan ain [member junior].
kelakar gler cter tu. aku duduk di antara ateh n along. nsb bek la... leh gelak overboard sikit. hahaha giler doh.... tp best laaa. bnyk pengajaran yg boleh didapati... antaranya:
1. hubungan kekeluargaan itu penting dan menjadi tunjang utama dalam pembentukan sesebuah masyarakat.
2. nilai persahabatan yg tinggi... sahabat yg sejati sentiasa berada di sisi tatkala susah mahupun senang... gelak tawa, tangis duka bersama. [sekarang ni susah nak cari...]
3. sesiapa nak tmbh pun boleh... hehehe
ni baru lepas tgok cter ICE AGE:3. dah jangkit dah simpton gelak sbb terhidu gas yg kuar dari sebuah kedai kasut yg sedang di renovate. ngee~
apapun, semalam aku telah menjimatkan sedikit talian hayat wifi aku. hehehe
p/s: nti hang out lagi erk...
p/s 2: anne, berjimatlah sikit!!!
p/s 3: malas nak fikir dah. bye.... (~_~)

2 comments:

::alwaniamalini:: said...

aaa gambar 3 orang anak dara tu sangat menunjukkan yang mereka dalam kemabukan yang amat sangat. nasib baik sempat diselamatkan hehehe

superengineermummylife said...

hahahaha.... ice3 memang sgt best smpi arini masih tergiang2 lawak dlm citer tu....kihkih